Timisoara

Expozitia „Relatii externe. Tineri arhitecti din Germania”

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Vizualizari
190

Voteaza & Distribuie

Descriere

Expoziția „Relații externe. Tineri arhitecți din Germania” 19.05. – 9.06. 2017 | Muzeul Temporar de Artă Contemporană (Bastionul Theresia)
Vernisaj: 19.05., ora 19.00
Expoziţia prezintă paisprezece proiecte realizate de arhitecţi tineri din Germania, proiecte care au fost încheiate în străinătate, cele mai multe după anul 2004.
Exemplele selectate de arhitectură, design interior, urbanism şi peisagistică evidenţiază talentul unei generaţii de tineri arhitecţi. Ele arată modul în care aceștia abordează un mediu nou şi străin, redefinesc şi modifică clădirile deja existente şi construiesc altele noi în condiţii ieşite din comun. Aceşti arhitecţi oferă soluţii sensibile la provocările actuale, având întotdeauna în vedere viitorul, durabilitatea şi noile tehnologii. Contrar interesului global al mass-media pentru spectaculos şi cultura celebrităţii, expoziţia prezintă proiecte inovatoare care oferă o abordare pragmatică, încrezătoare şi discretă, concentrându-se asupra locului pentru care au fost gândite.
Expoziția a fost concepută de Institutul pentru Relaţii Culturale Externe (Institut für Auslandsbeziehungen) e. V. (ifa), Stuttgart, în colaborare cu Camera federală a arhitecţilor germani (Bundesarchitektenkammer) e. V. (BAK), Berlin. Expoziția este prezentată la Timișoara de Centrul Cultural German Timișoara în parteneriat cu Muzeul Temporar de Artă Contemporană.