Timisoara

Expozitia Romul Ladea

Expozitia Romul Ladea

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 10 luni si 3 ore
Vizualizari
153

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 15 septembrie 201818:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Forfotă la TRIADE: aproape de bancul de lucru al lui Peter Jecza, ce veghează din colțul galeriei, sosește Maestrul: preț de câteva zile vor sta alături... Iară... Ca-n vremurile de demult, pe când Peter ucenicea pe lângă arta sculptorului celui mare. Romul Ladea i-a fost dascăl. A învățat de la el rigoarea construcției, suveranitatea artistului, sub mâna căruia materia devine formă, ARTĂ... Se va oficia, tăcut, un ritual: timpii vor renaște, o vreme de cândva se va apropia, tăcută... Oameni ce-au fost vor clipi din fotografie, chemați de Romul Ladea. O lume mai cuprinzătoare va prinde chip...
Ne va conduce Smaranda Vultur și doamna Botez-Crainic.
Vă așteptăm. Va fi sâmbătă, 15 septembrie, de la șase.
Expoziția, realizată de către Muzeul Național al Banatului (curator: Marius Cornea) și Fundația Interart Triade, este prilejuită de lansarea amplei monografii a Adrianei Botez-Crainic despre Romulus Ladea. Expoziția cuprinde, alături de sculpturile artistului, și alte lucrări de pictură și grafică (Alexandru Popp, Catul Bogdan, Aurel Ciupe, Lucia Piso Ladea), precum și fotografii din perioada interbelică, ce vor depune mărturie despre omul și artistul Ladea și ”lumea lui cuprinzătoare”.
Prezintă: Smaranda Vultur.
Materialul expus provine din colecții private și din arhiva Virgil Birou, donată Muzeului Național al Banatului. Expoziția rămâne deschisă până în 23 septembrie.
Autoarea oferă autografe.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta