Timisoara

Expozitia jubiliara de arta plastica contemporana: Timisoara eliberata

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
504

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 20 septembrie-19 octombrie 2016, în holurile de la etajele II şi III ale Palatului Administrativ, va avea loc secţiunea a III-a a expoziţiei de artă plasticăTIMIŞOARA ELIBERATĂ, dedicată împlinirii a 300 de ani de la eliberarea Timişoarei de sub ocupaţia otomană.
Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 21 septembrie 2016, ora 14, în holul etajului II al Palatului Administrativ.

Semnarea acordului de capitulare in data de 13 octombrie 1716 intre printul Eugen de Savoya, comandantul suprem al armatei Imperiului Habsburgic si imputerniciti lui Mehmed pasa, ultimul comandat turc al cetatii, ieşirea trupelor turceşti din Timişoara pe poarta Belgradului. in 17 octombrie 1716, si intrarea ostilor imperiale austriece intre zidurile fotaretei in data de 18 octombrie 1716 au deschis o etapa noua, Timisoara si Banatul au cunoscut o perioadă de progres şi dezvoltare fără precedent.
Curatorul expozitiei este graficianul Constantin Catargiu. Va asteptam sa ne onorati cu prezenta la inaugurarea expozitiei tematice jubiliare omagiaza prin lucrari de arta plastica contemporana evenimentul istoric de o importanta epocala in istoria Timisoarei si a Banatului.