Timisoara

Fascinantul drum al Luminiţei de pe stradă la Naţiunile Unite din Geneva

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
575

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fascinantul drum al Luminiţei de pe stradă la Naţiunile Unite din Geneva

Luminița Căldăraş, autoreprezentant al Fundației Pentru Voi, este membră a Comisiei pentru femei a Forumului European al Dizabilității, unde reprezintă persoanele cu dizabilități intelectuale.
Săptămâna trecută, ea a participat la Geneva, la o întâlnire a Comitetului pentru Eliminarea Discriminării Împotriva Femeilor (CEDAW Comittee), organizată sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite, unde a reprezentat organizatia europeană a persoanelor cu dizabilități intelectuale, Inclusion Europe, alături de preşedinta acesteia, doamna Maureen Piggot.

Prezentarea proiectului “Viaţa după violenţă - un studiu despre modul în care femeile cu dizabilităţi intelectuale fac faţă violenţei din instituţii” a fost o oportunitate pentru Luminița de a impărtăşi propriile experiențe trăite în instituţie, precum și cele ale olegelor ei de la Fundația Pentru Voi, care au trăit în instituțiile de tip cămin-spital.

O poveste de viaţă a unui copil dintr-o familie săracă din România, abandonat, trăind în cămine pentru copii cu handicap şi pe stradă, care s-a confruntat în permanenţă cu o triplă discriminare: ca femeie, de etnie romă şi cu dizabilităţi intelectuale, este povestea Luminiţei Căldăraş.
Membrii comisiei au fost impresionaţi de povestea ei şi au apreciat-o pe Luminița pentru curajul de a vorbi în numele persoanelor cu dizabilități intelectuale..

“În urmă cu 20 de ani, Luminiţa dormea pe stradă, cu un câine. Astăzi,în calitate de autoreprezentant al Fundaţiei Pentru Voi, ea pledează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale din Europa. Suntem bucurosi ca am putut participa la fascinantul drum al Luminitei, de pe stradă la Natiunile Unite din Geneva!”, a declarat Laila Onu, director general al Fundației Pentru Voi.