Timisoara

Gala „Pentru Voi” un eveniment caritabil de succes

Gala „Pentru Voi” un eveniment caritabil de succes

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
541

Voteaza & Distribuie

Descriere

Gala „Pentru Voi” un eveniment caritabil de succes

Fundaţia „Pentru Voi” a reuşit pentru al XI-lea an consecutiv să păstreze tradiţia unui eveniment caritabil de succes, Gala „Pentru Voi” 2014, organizată joi 4 decembrie 2014, într-un cadru elegant la restaurantul Yacht Club Flora din Timişoara. La Gala s-au adunat 10.000 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru susţinerea serviciilor sociale oferite de Fundaţia „Pentru Voi”.

„De 18 ani, ne străduim sa schimbăm lumea în care trăim: am făcut centre de zi, locuinţe protejate, întreprinderi sociale, am creat locuri de muncă şi am angajat mai mult de 50 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Familiile şi organizaţiile familiilor persoanelor cu dizabilităţi şi-au asumat rolul de leaderi ai schimbării comunităţii. Dar ele au nevoie de ajutor pentru a îşi sprijini copiii cu dizabilităţi să ducă o viaţă independentă. Pentru că independent nu înseamnă singur, avem nevoie de ajutorul dumneavoastră în aceasta luptă de schimbare a societăţii româneşti, în care de multe ori şimtim că ne luptăm cu morile de vânt, ca Don Quijote. În numele beneficiarilor Fundaţiei Pentru Voi, mulţumim tuturor participanţilor la Gala Pentru Voi” , a declarat Laila Onu, director executiv.

Evenimentul a adus împreună oficialităţi locale: domnul Eugen Dogariu, Prefectul judeţului Timiş, domnul Florian Zamfir Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, domnul Dan Diaconu, Viceprimarul Municipiului Timişoara, membrii cluburilor Rotary din Timişoara, oameni de afaceri, colaboratori ai Unităţii Protejate „Pentru Voi”, beneficiari ai Fundaţiei, părinţi, membrii boardului şi invitatul de onoare al evenimentului - domnul Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei în România.

Desfăşurătorul Galei „Pentru Voi” a inclus retrospectiva anului 2014, povestea unui beneficiar, momente artistice semnate de „Pentru Voi” Band şi demonstraţii de karate ale echipa „Pentru Voi”, îndrumată de voluntarul anului „Pentru Voi”, domnul Florin Boca. În mod simbolic au fost oferite diplome de mulţumire pentru cele mai mari donaţii, precm şi pentru cei mai activi voluntari.

De atmosfera deosebită s-a ocupat cu dedicare una din cele mai îndrăgite artiste ale folclorului bănăţean doamna Doriana Talpeş alături de formaţia sa condusă de Prof. Dr. Marius Cârnu şi corul „Stephanos” al Bisericii Martirilor din Timişoara condus de dirijor Sindia Onescu, care au încântat audienţa colindând. Una din surprizele serii a fost oferită de domnul Dan Costineanu şi formaţia sa The Gears care a susţinut un recital de excepţie.

Fondurile au fost adunate prin intermediul cecurilor, a licitaţiei, vedeta fiind costumul popular cu o vechime de 100 de ani din zona Bihorului, licitat cu suma de 1500 de lei. Totodată, s-au strâns bani şi prin intermediul tombolei unde premiile puse în joc au făcut o mare bucurie participanţilor, marele premiu fiind un laptop HP ProBook alăturându-i-se o cameră video 3D Full HD, ambele oferite de Eta2U.

Mulţumim sponsorilor evenimentului fără de care nu am fi avut un rezultat atât de bun: Smithfield România, cofetăriile şi patiseriile Senneville şi Ottima, Cramele Jidvei, Apele Perenna Premier, Papa Sam, Eta2U, Amour Couture, Cărtureşti, Hotel Continental Timişoara, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, Cinema City, Clinica Stomatologicã Dentcof, Atelierul de Flori, restaurantele Casa Voastră şi Valahia.

Parteneri media: Ziua de Vest, TVR Timişoara şi fotograful Ervin Boer.

Evenimentul este organizat în cadrul unui proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.