Timisoara

Inca un pas pentru o lege noua privind finantarea serviciilor sociale

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 4 ani si 1 saptamana
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Descriere

Încă un pas pentru o lege nouă privind finanţarea serviciilor sociale

Joi, 16 octombrie 2014, la Hotel Best Western Central din Arad, Fundaţia „Pentru Voi”, partener pe regiunea Vest în proiectul „ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, organizează cea de-a doua sesiune de consultări regionale privind finanţarea serviciilor sociale.
Proiectul este implementat de Confederaţia Caritas România şi partenerii săi, Fundaţia “Alături de Voi” Iaşi, Fundaţia “Pentru Voi” Timişoara, Caritas Alba Iulia, Caritas Satu Mare şi Caritas Norvegia, se derulează pe o perioadă de 20 de luni (1 aprilie 2014 – 31 noiembrie 2015), şi este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România, valoarea totală a finanţării sale fiind de 163,890.35 Euro, din care 88,71% reprezintă finanţare nerambursabilă.
Consultările regionale pornesc de la premisa că serviciile sociale constituie un pilon central al politicilor de incluziune şi coeziune socială şi un factor de creştere a calităţii vieţii persoanelor aflate într-o stare de vulnerabilitate. Scopul acestui amplu proces de consultare la nivel naţional, cu reprezentanţi ai ONG-urilor furnizoare de servicii sociale şi ai autorităţilor publice locale, este de a culege date şi opinii care să contribuie la elaborarea unei propuneri de politică publică de finanţare a serviciilor sociale.
În cadrul acestui proiect s-a desfăşurat un prim workshop în regiunea de Vest, la Timişoara, în luna iunie, unde s-a făcut o radiografie a modului în care sunt finanţate în prezent serviciile sociale oferite de participanţi, s-au identificat dificultăţile întâmpinate în obţinerea finanţării publice şi s-a formulat un set de propuneri de modificare a legislaţiei actuale în domeniu.

„O lege care să garanteze o finanţare constantă şi predictibilă a serviciilor sociale din România reprezintă o prioritate pentru noi, cei care lucrăm în acest domeniu de aproape 20 de ani. Din păcate, până acum, nu am reuşit să obţinem o astfel de lege, deşi la nivel declarativ, toate guvernele au fost de acord. De aceea, este foarte important să implicăm cât mai multe organizaţii şi autorităţi locale în acest demers, pentru a ne spori şansele de reuşită, în beneficiul cetăţenilor României, care au nevoie de servicii sociale.”, a declarat Laila Onu, director executiv al Fundaţiei „Pentru Voi”.