Timisoara

Intentia sau Nazuinta fiecarei zile

Detalii

Web
www.laviniabratu.ro
Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
767

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Intenția sau zuința fiecărei zile
Mă tot gândeam care este sinonimul ”intenției”, în cultura creștină? Care să fie cuvântul pe care aș putea să-l asociez acestei înțelegeri primite din diverse programe de dezvoltare personală. Am practicat setarea intenției în Bootcamp-urile la care am participat alături de Andy Szekely, am citit despre aceasta în cartea fascinantă scrisă de Dr. Wayne Dyer. Asemenea, în cartea scrisă de Don Miquel Ruitz jr. - “Trăind o viață conștientă” - și aici am întâlnit această sintagmă. Intenția mea de a găsi un alt cuvânt similar a fost împlinită. În această ultimă carte pomenită, intenția mea s-a înfăptuit! Am găsit cuvântul NĂZUINȚĂ. În dex, iată cum este explicat cuvântul: “dorință puternică și consecventă spre ceva; aspirație, tendință.”

Don Miguel explică și diferența dintre intenție și năzuință: “În tradiția toltecă, noi definim năzuința ca fiind energia fundamentală care există, forța vieții care produce totul în univers. Intenția e mai mare decât năzuința; ea e puterea din spatele năzuinței. Imaginează-ți că intenția e ca un val, iar năzuința e placa de surf cu care mergem pe val.”

Ce intenționezi pentru astăzi?
Cum ai vrea să fie ziua de azi, ce ai vrea să simți sau care sunt năzuințele clare pe care le formulezi pentru ziua de azi?
Oare, ar putea deveni realitate toate acestea?
Ce pierzi dacă începi să practici acest exercițiu?

Nu ai nimic de pierdut, te asigur! Vei fi uimit cum viața îți răspunde, tu să fii pregătit și atent la aceste lucruri ce poți la început doar să le imaginezi. Mai apoi le vei trăi, vor veni în propria relaitate, cu multe revelații pornite din simplele, clarele și scurtele tale năzuințe gândite dimineața, la trezire.

Nu-ți propune să atingi stelele, fă toate treburile mărunte așa cum vin, cu convingerea că îndatoririle zilnice și pâinea cea de toate zilele sunt cele mai dulci lucruri în viață. - ” Robert Louis Stevenson

Stabilirea de obiective este un lucru bun, știm deja asta. Ai nevoie de noi rezoluții mereu, de planuri întemeiate spre împlinirea lor. Interesant este a înțelege mai clar care este motivația pentru care faci un anume lucru? E ceva ce faci chiar pentru tine sau o faci pentru ceilalți? Iar, mai apoi, există un atașament față de un anume rezultat sau ești deschis tuturor posibilităților? Don Miquel Ruiz vorbește despre acele obiective pornite din iubire necondiționată, în care orice rezultat am avea, întotdeauna ar fi o izbândă.

Fiecare zi e o lecție, fiecare succes sau eșec face parte din drumul personal de creștere și împlinire! Poți să îndrăznești a genera în fiecare dimineață o năzuință de bine, pentru tine și pentru toți cei din jurul tău, iar mai apoi, să-ți spui: ”Cu Dumnezeu înainte!”

Autor