Timisoara

ISWinT 2018 - International Student Week in Timisoara

Detalii

Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 zile si 4 ore
Vizualizari
3671

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 23 iulie 2018 - Joi 2 august 2018

Voteaza & Distribuie

Descriere

25 de ani de ISWinT - Creativitate, energie, multiculturalitate

În anul 1994 lua naștere festivalul studențesc International Student Week in Timișoara (ISWinT), reprezentând cel mai ambițios proiect al tinerilor din Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare Timișoara (Liga AC). Visul lor era să pună Timișoara pe harta destinațiilor preferate de către studenții din întreaga lume și să insufle un nou spirit în rândul timișorenilor, la doar cinci ani după căderea comunismului și deschiderea granițelor.
După 24 de ani și tot atâtea ediții reușite, idealul rămâne același. Desfășurat în perioada 23 iulie - 2 august 2018, festivalul ISWinT va aduce în orașul de pe Bega nu mai puțin de 200 de studenți din toate colțurile lumii. Atent selecționați dintr-un număr total de 529 de înscriși, studenții participanți vor avea parte de 11 zile pline de activități menite să le ofere o experiență de neuitat. Astfel, aceștia vor fi încurajați să descopere cultura locală și să interacționeze cu cât mai mulți oameni, având ocazia să se dezvolte pe plan personal și să cunoască adevărata semnificație a cuvântului multiculturalitate.
Tema ediției de anul acesta este ReThink!, reprezentând un îndemn adresat tuturor celor interesați de dezvoltare personală și nu numai. Drepturile omului, voluntariatul, gândirea pozitivă, educația, minoritățile, tradițiile și prejudecățile - toate acestea reprezintă subiecte de discuție care vor fi abordate pe parcursul festivalului, timișorenii fiind invitați în cadrul unor workshopuri deschise să își spună punctul de vedere și să asculte la rândul lor ideile unor oameni veniți dintr-un mediu complet diferit.
De asemenea, publicul timișorean este invitat să ia parte și la evenimentele devenite deja tradiție pentru împătimiții festivalului. Este vorba despre parada ISWinT, o explozie de culoare și bucurie livrată sub forma unei plimbări pe străzile orașului într-o atmosferă extraordinară, și International Night, seara în care oricine își poate răsfăța simțurile cu specialități culinare aduse chiar de reprezentanții celor peste 50 de țări participante la festival, aflând în același timp lucruri noi despre o altă cultură.
Așadar, se anunță o nouă ediție de succes a festivalului care a cucerit deja multe inimi și a legat numeroase prietenii de-a lungul anilor, punând în legătură oameni diferiți prin origine și naționalitate, dar asemănători prin gândirea lor deschisă și dorința de implicare în comunitate. ISWinT este mai mult decât un simplu festival, iar timișorenii de toate vârstele sunt invitați să îl descopere și să trăiască experiența pe pielea lor. Echipa organizatorică promite multă energie, multă voie bună și multe surprize.

Filtre

Perioada: Luna viitoare