Timisoara

Lansarea cartii Camine in Miscare

Lansarea cartii Camine in Miscare

Detalii lansare de carte

Social links
Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
247

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 29 ianuarie 201918:00-20:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Marți, 29 ianuarie, la AMBASADA, începând cu ora 18, va avea loc lansarea primului volum Cămine în Mișcare, proiectul care vorbește despre fenomenul migrației în regiunea Banatului istoric și oamenii ei speciali.

Cartea este rezultatul primei ediții Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, un proiect cultural al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, produs de Asociația Prin Banat, gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur, cu scopul de a întări dialogul inter-cultural.

Pentru a surprinde contextul larg, cultural și socio-economic în care a avut și are loc fenomenul de migrație astăzi, încă de la finalul anului 2017 și începutul lui 2018 a avut loc o mobilizare a metodelor de cercetare istorică, geografică și statistică în zonele extra-urbane ale Banatului. Cartea conține detalii despre proiect și metodologia acestuia, studii privind tipurile de migrație identificate în Banat, precum și povești de viață ale locuitorilor intervievați în cadrul etapei de cercetare în teren și o introducere a celor întâmplate la evenimentul principal de la Margina și Zorani - Festivalul Cămine în Mișcare - din toamna trecută, la care publicul a putut să interacționeze cu viața sătenilor din cele două localități.

Promovând storytelling-ul ca o metodă de a aduce oamenii laolaltă, vă invităm alături de noi la evenimentul de lansare a cărții Cămine în Mișcare, să aflați poveștile de viață ale locuitorilor din zona Banatului culese de noi, și nu în ultimul rând, povestea acestui proiect.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta