Timisoara

Lansarea cartii „Timisoara – povestea oraselor sale”

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Vizualizari
611

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 26 iunie 201513:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Vineri, 26 iunie a.c. va avea loc lansarea cărții „Timișoara – povestea orașelor sale.” Evenimentul va avea loc în Mansarda B2 a Bastionului Therezia și va începe la ora 13:00.

Volumul este organizat sub forma unui album monografic și se află la cea de-a treia ediție revizuită și adăugită. Textul îi aparține lui Florin Medeleț, iar grafica și fotografia lui Dan Buruleanu.

Cuvântul înainte îl va avea Dl. primar Nicolae Robu, iar prezentarea va fi facută de Dl. Florin Drașovean şi Dl. Marcel Tolcea.

Lansarea albumului va fi însoțită de o expoziție de fotografii din Timișoara realizate de Dan Buruleanu și de un concert de muzică veche susținut de trupa Peregrinii. "Sper în discuţii, intervenţii, atmosferă placută şi bineînteles un pahar cu vin elegant," a declarat Dan Buruleanu.

Albumul are 256 de pagini policrome și este bilingv, în română și engleză. Cartea este împărțită în următoarele capitole: Timişoara înainte de 1718; Cetatea - un oraş de construit, Fabric, Josefin, Elisabetin, Mehala şi celelalte oraşe, Oraşul întreg cu subcapitolele: Coordonate esenţiale, Primăria Urbei, Oamenii oraşului, Iluminatul, De la poştalion la avion, Bega şi podurile sale, Spectacolele, Invăţământul, Industriile.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta