Timisoara

Lansari de carte de Vladimir Tismaneanu: Stalinism pentru eternitate si Diavolul in istorie

Lansari de carte Vladimir Tismaneanu: Stalinism pentru eternitate si Diavolul in istorie

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Apartine de
Libraria Cartea de Nisip
Vizualizari
817

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 10 iunie 201418.00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Marți, 10 iunie, de la ora 18:00, în cafeneaua librăriei Cartea de Nisip, politologul Vladimir Tismăneanu va lansa volumele Stalinism pentru eternitate și Diavolul în istorie.

Vor vorbi: Mircea Mihăieș și Vladimir Tismaneanu

Stalinism pentru eternitate
Cartea reprezintă o lucrare de referință despre comunismul românesc, o istorie foarte bine documentată și extrem de clară, care pornește de la perioada de ilegalitate a Partidului Comunist Român în anii ’20, descrie crearea unui stat sovietic satelit în anii ’40, ajunge la regimul poststalinist al lui Gheorghiu-Dej, apoi la cel de antireformă, militant stalinist, al lui Ceaușescu și la căderea violentă a acestuia în 1989. Vladimir Tismaneanu face mai mult decât sa disece în mod analitic odiseea politică a Partidului Comunist Român. El caută și identifică etosul său particular: dimensiunile socială, psihologică și experimentală și expresiile politice ale autoimaginii sale de paria.

Diavolul în istorie
Cu această carte, Vladimir Tismăneanu atinge cele mai grave acorduri ale angajamentului său moral în favoarea demnităţii şi a libertăţii omului. În Stalinism pentru eternitate, făcând istoria politică a comunismului românesc, autorul consacra un tip de analiză intens etică şi pasională, în care competenţa istorică se împletea strâns cu experienţa personală şi cu revendicarea dreptului sentimentelor morale de a avea o voce în istorie. Încă de atunci, prin stilul pasionat al analizelor sale, el încerca să ofere o voce publică sentimentelor pe care istoria secolului trecut le înecase în dispreţ: bunele sentimente morale.

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta