Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Lecții pe care le-am învățat în 2016

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
5812

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lecții pe care le-am învățat în 2016

1. Nu te lua după aparențe! În spatele unui chip pe care-l poți foarte ușor analiza, se poate ascunde un suflet de om cu mult dar către oameni, ori un om cu mare nevoie de susținere. Analiza unui om prin senzorialul nostru este o superficială abordare a relațiilor pe care le putem avea. În plus, de la fiecare om, frumos sau urât, putem învăța cele mai revelatoare lecții de viață!

2. În viață, dacă vrei să faci ceva cu succes, să performezi în ceva, ai mare nevoie de DISCIPLINĂ. Stând comod pe canapea, în zona de confort, nu crește nici ideea și nici rodul vreunui gând de evoluție. Vrei o nouă performanță sau o nouă stare de cuprindere a înțelegerilor? Ok, pentru aceasta trebuie să capeți o disciplină nouă de viață, cu un program riguros și temeinic susținut de practică. Decide ce vrei! Să te pierzi printre ”mărunțișuri”, nu-i calea spre împlinire…

3. FOCUS, pe acțiunile ordonate și prioritizate înainte. Ordinea din jurul tău poate aduce ordine și în interior, fă ordine în/pe birou, în casă și în mintea ta! Alternează perioadele de maximă concentrare cu timp de relaxare și deconectare, astfel vei putea obține rezultatul dorit.

4. Cum scăpăm de o dependență? Pentru a scăpa de o dependență este foarte simplu: ai nevoie de peirderea totală a contactului cu ce te ține dependent. Chiar este simplu! A tăia legătura total cu sursa, iată soluția. Este imposibil sa mai bei „câteodată” un pahar de vin, dacă ești alcoolic. Dacă încerci să renunți la fumat, nu poți să mai tragi un fum „din când în când”, ori fumezi, ori te-ai lăsat! Fără pierderea totală a contactului cu dependența, vei fi în mod constant într-o stare de tortura mentală. Și, da, chiar poți să scapi de obiceiuri vechi, așa cum au fost și la mine, de zeci de ani! Dacă eu am reușit, poți și tu…

5. Atenția asupra reacțiilor tale – ATENȚIE la gândurile și emoțiile ce te cuprind. Dacă-ți propui să fii mai bun, să nu mai reacționezi, ci să-ți păstrezi starea de echilibru și liniște interioară, acestea le poți împlini doar prin maxima atenție asupra ta. Vrei să acționezi după cum dictează mintea și inima? Ok, pentru asta trebuie să opreșri conștient prima reacție, care-i întotdeauna doar a minții. Iar mintea noastră este plină de tehnici prin care caută confortul său simplu, fără nici o conexiune reală cu celălalt. Inimile noastre se conectează, o arată și cercetările câmpurilor electromagnetice ale inimii. Mințile noastre, de cele mai multe ori, sunt competitive și operative, într-un mod individualist, superficial.

6. Nu-ți fie teamă să-ți privești, ori să-ți recunoști neputința/defectele. Această stare poate aduce îndreptarea lor, prin recunoaștere le putem și îndrepta. La fel cum o rană, care trebuie mângâiată pentru a-i simți marginea și a o putea vindeca. Dacă-i ”pansată”, acoperită fiind, greu se va vindeca, pe când mângâiată și îngrijită, altfel se va risipi…

7. Dacă vrei FERICIRE, atunci caută echilibru în toate cele! O persoană care reacționează emoțional la orice mic incident nu poate fi fericit în interior. Toata lumea poate sa fie fericită? Teoretic, da. În fapt, numai cei care și-au disciplinat mintea pot fi în mod constant fericiți sau mulțumiți, calmi, echilibrați și binevoitori, deschiși către viață. Numai cei care reușesc să-și păstreze un sentiment de bucurie, nu doar în circumstanțe plăcute, cât și în situații neplăcute.

8. Nu exista decât o singură modalitate de a schimba felul în care trăim, si anume, schimbarea convingerilor legate de noi. Dacă vom renunța la tot ce credeam legat de noi înșine, aproape tot restul se va schimba, ca prin farmec. Efectele se vor lega, dacă ne schimbăm pe noi, tot ce ne înconjoara se va schimba. Noi suntem singurii care ne putem schimba povestea personală, iar acest lucru este posibil numai prin schimbarea propriei relații pe care o avem cu noi. Ori de cate ori schimbăm ”eroul principal” din povestea noastră, tot restul se schimbă, adaptându-se la noua realitate. Cine sunt eu, cu adevărat? Ce mă reprezintă din ce fac și ce este doar ”în pas cu ceilalți”? Avem misiunea de a ne descoperi așa cum suntem, dacă ne dorim împlinirea și bucuria dăruirii, în viață! Devino ce-ți propui! ”Dă-te din calea ta!” Elimină convingerile limitative care te împiedică să mergi

9. Toată viața noastră este despre relații... Relația cu părinții, apoi cu copiii, relația cu soțul/soția, relațiile cu cei apropiați, până la relația fiecăruia cu Dumnezeu. Conectarea este pasul mare către puterea de a simți fericirea, aici pe pământ. Capacitatea de a ne simți legat de cineva - neurobiologic suntem astfel construiți! - acesta este motivul pentru care suntem aici. Cum sunt legăturile tale? Cum te simți cu tine și cu cei din jur? Sentimentul de apartenență, de conectare la ceva/cineva ne ajută a face față provocărilor. Abilitatea de a trece peste obstacole vine mai întâi dintr-un sentiment, mai exact acela din gândul că: ”pot face față”, ”chiar de mă simt pierdut, am unde mă duce.” Abia urmează gândurile cu instrucțiunile de soluționare a oricărei probleme de parcurs. Putem să numim în multe forme acest sentiment, poate fi optimism; îl putem numi credință, încredere. Putem să-l numi speranță…

10. Mulțumesc! Să spui mulțumesc este un mod de a te detașa de ceea ce poate fi o problema și de a-i permite inspirației să vină cu răspunsul perfect și cu soluția la “problema" ta. Spune Mulțumesc fără nici o așteptare... Spune „Mulțumesc”, complet deschis... Niciodată nu știi ce poate apărea, ca rezultat al faptului că spui din toata inima un simplu „Mulțumesc”. Pregătește-te pentru un Miracol… Am învățat șă spun și să simt MULȚUMESC!

11. Toate culturile din lumea aceasta, toate cărțile de dezvoltare personală ne învață să găsim bucuria în lucrurile simple, să avem recunoștință pentru fiecare zi și să căutăm a fi într-o stare de prezență continuă. Fără de acestea, "suntem ca peștele pe uscat", fără a ști măcar, "cum este apa!” Am învățat să ador simplitatea…

12. Legea dăruirii – un pas al împlinirii pe pământ! Am înțeles - la nivel de simțire și bucurie – că, tot ce fac, tot ce izbândesc să clădesc sau să devin eu ca om, are dăinuire și valoare doar dacă o realizez prin ceilalți. Prin darul către celălalt, doar prin această conexiune poți pune punctul pe acea stare ce te face împlinit, ca om. De făcut, facem mulți, multe... Dăinuiește, clădește, generează evoluție doar cele ce le împlinim prin ceilalți, DĂRUIND. Starea de bine, bucuria adâncă, vitalitatea și împlinirile ne vin de la oamenii cu care/de care suntem înconjurați! Fluxul de dăruit - primit cu ceilalți este cheia unei libertăți, aceea de a fi fericit, de a avea întradevăr un rost. Am așteptări de la Noul An, 2017? Da, am așteptări de la mine, cu mine am provocarea cea mare! Pe mine vreau să mă stăpânesc, în întregul meu, pe mine să mă construiesc, să dobândesc o claritate a conștiinței. Perfectiunea nu există, o are doar Dumnezeu, însă conștiința și rațiunea sunt aici, cu noi, în îndrumarea și descoperirea noastră.

"Lumea nu-ți poate dărui ceea ce nu primește de la tine." - Friedrich Schiller

În fiecare zi învăț, în fiecare zi mă bucur, în fiecare zi mărturisesc recunoștința mea către viață... În fiecare zi învăț să trăiesc și să dăruiesc! Iar anul acesta a fost unul uimitor… Mulțumesc!

Vă doresc sănătate, inspirație și multă bucurie în tot ce faceți! Așa să ne fie anul care vine… Doamne ajută!

SĂRBĂTORI FERICITE!

Autor

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii