Timisoara

Makerspace @ Scoala Babel

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
967

Voteaza & Distribuie

Descriere

Makerspace@scoalababel își deschide porțile în această vară pentru toți copiii

Școala Babel lansează în 2 iulie primul spațiu din Timișoara în care copiii vor putea crea propriile proiecte cu ajutorul științelor și tehnologiilor (vechi și noi), alături de mentori pasionați. Acest spațiu se numește Makerspace@scoalababel și a fost creat de echipa de părinți și profesori ai Școlii Babel cu susținerea comunității timișorene la TIMOTION 2018. https://www.timotion.ro/
Makerspace@scoalababel va fi deschis în această vară pentru copiii de orice vârste (însoțiți de părinți) în săptămânile 2-6 iulie și 30 iulie-3 august în intervalul 17.00- 19.00 (de luni până vineri). Activitățile în cadrul insulelor Științe, Tehnologie, Croitorie, Arts & Crafts sunt gratuite și vor fi facilitate de echipa de mentori voluntari ai acestei veri: Alin Fițu, Octavia Nicorescu, Jay Thorne, Krisztina Fițu, Claudia Goldan, Izabella Smarandache, Florinela Roșu, Radu Murariu.
Pe viitor, acestei echipe de voluntari i se pot alătura persoane pasionate de unul din domeniile menționate, care să îi ghideze în continuare pe copii în cadrul Makerspace pe parcursul anului școlar. Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de facebook Makerspace-Scoala Babel.
În perioada 9-20 iulie, în Makerspace se va forma prima echipă de copii inventatori, denumită Makers Squad formată din 20 de copii pasionați de științe și tehnologie îndrumați de Alin Fițu și Octavia Nicorescu. Aceștia vor pătrunde tainele magnetismului, roboticii, electricității, opticii și sunetului pentru a putea crea apoi mini-proiecte ce vor fi prezentate în toamna la Makerspace Fair. Această școală de vară în Makerspace este susținută prin Fondul Științescu, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara http://timisoara.stiintescu.ro/
Entuziasmul pentru acest proiect vine din încrederea că dorința de învățare a copiilor rămâne vie atunci când sunt implicați în experiențe concrete, proiecte motivante și au acces la materiale și expertiză (mentori) potrivite.