Timisoara

Masajul si crampele musculare

Masajul si crampele musculare

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Isis Massage
Vizualizari
153

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Crampele musculare se produc atunci cand un muschi se contracta involuntar din propria vointa. Crampele apar totusi dintr-un motiv. Acesta ar fi: oboseala musculara, suprasolicitarea, o deshidratare tisulara, sau poate nu obtineti suficienti electroliti cum ar fi magneziul si potasiul. Aceste minerale ajuta la functionarea mai usoara a muchilor, iar apa ajuta corpul sa proceseze mineralele.

Majoritatea cazurilor de crampe musculare nu indica o stare de ingrijorare. Totusi, pe termen lung, carentele de magneziu si potasiu pot da complicatii medicale. Persoanele cu varsta de peste 65 de ani, reprezinta un factor de risc. Prezenta fizica a crampelor ar putea fi legate de alcoolism, hipotiroidism sau diabet. Daca va deranjeaza frecventa crampelor musculare, atunci este bine sa urmati sfaturile urmatoare: intinderi sub forma de streching, magneziu, hidratare si masaj.

Streching

Luati o pauza de intindere musculara. Relaxati muschiul de crampe. Opriti orice activitate care ar putea induce crampa, intindenti muschiul usor si usor tineti intinderea. Puteti chiar sa masati muschii in timp ce va intindeti, sau dupa acest moment. In cazul in care muschiul de la gamba va supara in miez de noapte, va ridicati incet si se pune o greutate pe piciorul afectat pentru a impinge calcaiul in jos si a intinde muschiul. Strechingul combinat cu masajul efectiv a muschiului in cauza alunga crampa. La masaj se asociaza o crema sau gel anticarcel, care contine magneziu sau sare Epsom.

Magneziu

Daca aveti in mod regulat crampe la picior, care nu au legatura cu o situatie medicala grava, puteti sa adaugati mai mult magneziu in alimentatia zilnica. Acum sa vedem cateva surse de magneziu. Nucile si semintele sunt surse excelente de magneziu. O alta sursa bogata de magneziu este sarea amara sau sarea Epsom. Magneziul este recomandat pentru tratarea crampelor musculare la femeile gravide. Sarea amara se ia pe cale orala sau extern, sub forma de bai.

Hidratarea

Este o alta modalitate posibila de a opri crampele de la picior. Consumul de apa difera in functie de anotimp si de activitatea fizica depusa. Se recomanda consumul zilnic de minim 1 litru si jumatate de apa, fara sucuri sau supe, acestea sunt considerate ”bonusuri” pentru corpul nostru.

Pentru mai multe detalii si programari la masaj sunati la 0724474501.

Filtre

Tip: Afectiuni