Timisoara

Memorialul Virgil Schiopescu la sah

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
900

Voteaza & Distribuie

Descriere

Duminica s-a incheiat editia cu numarul sapte a turneului international de sah Memorialul "Virgil Schiopescu", competitie organizata de Asociatia Judeteana de Sah Timis si Clubul Sportiv Scolar nr. 1 Timisoara, cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Timis. Intrecerea din acest an s-a desfasurat pe trei sectiuni, cea mai importanta dintre ele, concursul open, fiind castigata de Adrian Petrisor, sahist legitimat la CSS 1 Timisoara.
Cu o remiza si sase victorii, Adrian Petrisor s-a impus la o diferenta de un punct fata de ocupantul locului secund, Bogdan Dragomirescu, de la AEM-Luxten, in vreme ce o alta componenta a CSS 1, Adeline Uta, a completat podiumul, totalizand 5 puncte.
In ceea ce priveste competitia de sah rapid, la care au participat nu mai putin de 113 sahisti, victoria a revenit marelui maestru sarb Boban Bogosavlijevic, care a obtinut 6,5 puncte, din 7 posibile. Al doilea s-a clasat Bela Tamas (6 puncte), urmat de Adrian Petrisor (5,5 puncte).
Sectiunea rezervata copiilor a fost castigata de vicecampionul european Catalin Gherman Sauca (CSS 1 Timisoara), cu un total de 6,5 puncte, o jumatate de punct mai mult decat a obtinut Beniamin Lucaci si un punct in plus fata de Marius Topliceanu, ambii sportivi legitimati la ACS Dumbravita.
Din pacate, la turneul de la Timisoara nu au putut participa cei mai buni sahisti din tara, deoarece in aceeasi perioada s-a desfasurat, la Bucuresti, Campionatul National de sah rapid.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro