Timisoara

„Moliendo café” la Festivalul TESZT

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Descriere

Moliendo café” la Festivalul TESZT

Spectacolul „Moliendo café”, în regia lui Silviu Purcărete (coproducție Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara), va fi prezentat în cadrul celei de-a opta ediții a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT
sâmbătă, 30 mai 2015, de la ora 21,
în sala comună a celor două teatre.
Festivalul TESZT este organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, în programul de anul acesta regăsindu-se trupe din Croația, Muntenegru, Ungaria, Serbia, Slovenia și România.
Cu ocazia acestui spectacol produs în 2014, Teatrele German și Maghiar de Stat din Timişoara s-au întâlnit prima dată într-un proiect comun, coproducția reunind 36 de actori din ambele trupe. Scenografia spectacolului „Moliendo café”este semnată de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli.
Spectacolul „Moliendo café” s-a născut din cele peste 150 de improvizații propuse de actori și desfășurate sub îndrumarea artistică a regizorului Silviu Purcărete și care au ca temă cafeaua și lumea de arome și senzații pe care aceasta o evocă. „Cafeaua, ca şi teatrul, sunt două gratuităţi absolute şi indispensabile – adică nu folosesc la nimic, dar toată lumea le foloseşte”, argumentează regizorul. Pentru a depăşi barierele comunicării verbale, spectacolul foloseşte limbajul corporal ca mijloc principal de expresie.

Foto: Imagini din spectacolul „Moliendo café”, coproducție Teatrul German de Stat și Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara.