Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Montarea plăcilor - tot ce trebuie să știi

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
454

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Nu trebuie să ai ani de experiență în domeniu pentru a monta corect plăci de gresie sau faianță. Ai nevoie doar de puțină îndemânare și atenție la detalii. De asemenea, e esențial să ai o privire de ansamblu asupra suprafeței de lucru și să ai în vedere instrucțiunile indicate de producător. Nu uita de ustensile - există multe mașini de șlefuit plăci, dar și tehnici de tăiere care pot optimiza fluxul de lucru și implicit calitatea rezultatului final. Însă, pentru a le putea stăpâni corespunzător nu e de ajuns să-ți actualizezi trusa de unelte.

Instalarea plăcilor nu a fost nicicând mai ușoară - descoperă în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi, dar și câteva trucuri din industrie.

Cum se montează plăcile?


Înainte de a te gândi la montajul propriu-zis e important să iei în calcul pregătirea și alegerea materialelor și a unor mașini de șlefuit plăci. Degeaba integrezi corect plăcile dacă nu pot garanta standarde înalte de rezistență, armonie estetică și nu în ultimul rând eficiență.

Există mai multe tipuri de gresie:

  • Lucioasă, mată sau texturată - Ideale pentru majoritatea încăperilor din locuință. Însă, gresia mată și cea texturată sunt mult mai eficiente, tocmai pentru că elimină riscul de alunecare. Formele ieșite în relief arată bine și nu reflectă lumina.
  • Rectificată și nerectificată - Gresia rectificată este tăiată și supusă unui proces detaliat de finisare. Tocmai de aceea, diferența de dimensiuni este inexistentă, iar designul capătă un nivel optim de uniformitate. În schimb, cele nerectificate sunt inegale și au margini imperfecte, tocmai de aceea sunt mai indicate în spațiile exterioare.
  • Glazurată sau neglazurată - Gresia glazurată trece printr-un proces special de fabricare, în urma căruia partea superioară capătă două straturi diferite - unul lucios și maleabil, iar altul mai gros. În general este mai rezistentă la alunecare, dar prezintă o sensibilitate la contactul cu factori de uzură și deteriorare. Pe de cealaltă parte, plăcile neglazurate sunt mai durabile și nu își modifică proprietățile în timp.

Fiecare placă vine cu detalii specifice de instalare, tocmai de aceea trebuie să ții cont de caracteristicile pe care le prezintă. Spațiul unde urmează să fie amplasate este, de asemenea, un factor esențial. În funcție de măsurătorile pe care le faci poți determina cantitatea necesară de material și poți alege unelte pentru plăci.

Pașii necesari pentru montarea plăcilor


Nu-i deloc greu să finisezi corespunzător podeaua sau pereții. Utilizarea plăcilor de gresie și faianță conferă spațiului un aer inedit, dar în același timp funcțional.

Iată care sunt principalele etape pe care trebuie să le urmezi și care îți pot asigura implicit performanțele dorite:

  • Verifică suprafața de lucru și curăță urmele de murdărie. Locul trebuie să fie uscat și nivelat pentru a asigura atât un design armonios, cât și o modalitate corectă de montare. Rectifică denivelările pentru a obține o suprafață perfect plană.
  • Ia măsurătorile necesare pentru a stabili de câte plăci ai nevoie. Folosește o ruletă și un creion pentru a determina dimensiunile podelei. Dacă în cameră se află o ușă, gresia trebuie să se afle sub toc.
  • Clarifică modelul pe care vrei să-l obții. Gândește-te cum vrei să arate în final camera. Ține cont de specificațiile plăcilor, dar și de stilul de amenajare din încăpere.
  • Prepară adezivul și montează plăcile. Optează pentru un model care poate asigura o lipire corespunzătoare. Cu ajutorul unei mistrii aplică-l într-un strat uniform și îndepărtează surplusul, dacă e cazul.
  • Verifică în mod regulat alinierea și nivelarea plăcilor pe măsură ce lucrezi. Folosește un vibrator plăci. Este un instrument profesional pe care îl poți folosi pentru a fixa plăcile și a îndepărta bulele de aer.

Vrei să obții un spațiu cu personalitate?

Montajul plăcilor nu e deloc un proces complicat - tot ce trebuie să faci este să aplici regulile de mai sus!

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro