Timisoara

Nevednichy, vicecampion national la sah

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 2 saptamani
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
436

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dubla campioana nationala pe echipe la sah in 2009, AEM Luxten Timisoara nu a obtinut decat un loc 2 la finalele individuale desfasurate zilele trecute in statiunea Olanesti. Cea mai buna clasare a realizat-o Vladislav Nevednichy, medaliat cu argint, dupa ce a totalizat 7 puncte, din 9 posibile.
Competitia masculina a fost extrem de echilibrata. Drept dovada, primii trei clasati au obtinut acelasi numar de puncte, departajarea facandu-se in functie de coeficientul Bucholtz. Acest criteriu l-a dat invingator pe Constantin Lupulescu, de la Dinamo Bucuresti. Marea surpriza a reprezentat-o insa tanarul Robin Dragomirescu, de la CSS 1 Timisoara, care la numai 17 ani a ocupat locul 3.
In ceea ce priveste competitia feminina, victoria a revenit Luminitei Cosma, legitimata la clubul Apa Nova Bucuresti. Aceasta a totalizat 7 puncte, la fel ca si ocupanta locului 2, Iosefina Paulet (Poli Iasi), care a avut insa un coeficient inferior. Podiumul a fost completat de timisoreanca Cristina Foisor (6,5 puncte), care a evoluat pentru CSM Bucuresti.
Luminita Cosma a mai cucerit titlul in 2002, iar Constantin Lupulescu in urma cu trei ani.
Primii doi clasati vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de la Rijeka (Croatia), programate in perioada 5-17 martie.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro