Timisoara

Nini Dica, dublu medaliat medaliat national şi primul loc la general

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1187

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Brăila a fost locul de desfăşurare a Campionatelor Naţionle de tenis de câmp, categoria 12 ani. Peste 150 de copii s-au aliniat la startul competiţiei, iar Timişoara a fost reprezentată de Nini Dică, Radu Cojocaru, Mihai Vasii-Kolla, Alessia Ciuca (CS Dyadora) şi Andreea Velcea (CS Sport4Fun).
Nini Dică, antrenat de Ovidiu Şola, dupa un parcurs foarte bun, a obtinut titlul de vicecampion national la simplu si campion national la dublu. Pana in finala de simplu, parcursul tanarului sportiv a fost urmatorul: Tont Liviu (Slobozia) 6-0;6-0, Ion Costin (Galati) 6-0;6-0, Sebastian Gima (Constanta) 6-2;6-2, Marcu Vlad (Cluj Napoca) 6-4;6-0, Cezar Cretu (Iasi) 6-4;5-7;6-3. Meciul din semifinala a fost epuizant pentru tanarul sportiv, cele aproape 4 ore de tenis jucate la 38 grade C, spunandu-si cuvantul in finala unde prietenul si partenerul de dublu (Filip Jianu) l-a invins cu scorul de 6-2;1-6,6-3.
Nini Dica impreuna cu Filip Jianu (Bucuresti) si-au luat revansa pentru finala pierduta in iarna in fata echipei Cezar Cretu(Iasi)/Mihai Marinescu(Ploiesti) castigand cu 6-4,6-3 proba de dublu a Campionatului National U12. Asadar un titlu de campion si unul de vicecampion pentru sportivul banatean, care si-a consolidat astfel locul 1 in clasamentul national U12 si care va participa incepand cu 25 iulie la Campionatul European, unde va reprezenta de data aceasta Romania.
Andreea Velcea antrenata de Mihai Gavra a avut deasemenea un parcurs bun castigand usor meciurile cu Stefania Lazar (Iasi) 6-0;6-1, Alexandra Ursachi (Constanta) 61;6-0, Vanessa Nitu (Ramnicu Valcea) 6-0;6-3 si Medeea Popescu (Bucuresti) 6-3;6-0. In semifinala a fost invinsa cu 6-3;7-5 de Sabina Dadaciu (Constanta), pierzand si finala mica in fata partenerei de dublu, Smaranda Corneanu (Iasi) cu 7-5;6-2. La dublu, cele doua s-au oprit in turul 3 desi erau principale favorite. Ceilalţi timişoreni aflaţi în concurs au atins maxim turul 3.
Pentru Nini Dică, Andreea Velcea şi Alessia Ciuca urmează două turnee internaţionale (Ungaria şi Italia).

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro