Timisoara

Parteneriat pentru promovarea energiei verzi în zona transfrontalieră rurală România-Serbia

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 2 ani si 3 saptamani
Vizualizari
227

Voteaza & Distribuie

Descriere

PARTENERIAT PENTRU PROMOVAREA ENERGIEI VERZI ÎN

ZONA TRANSFRONTALIERĂ RURALĂ ROMÂNIA-SERBIA
După aproape un an de la deschiderea în luna octombrie 2015 a proiectului „Partnership for Promoting Green Energy in the Rural Area of the Romanian-Serbian Cross-border Region”- acronim GEROS, cod MIS ETC 1414, Universitatea Politehnica Timișoara, în calitate de partener leader, anunță cu satisfacție îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse prin proiect pentru promovarea energiei verzi în zona transfrontalieră rurală România-Serbia.
B azându-se pe experiența în domeniu, dar și pe un parteneriat solid, alături de Primăria Jitiște din Serbia și Fundația „Ioan Slavici” din Timișoara, prin proiect s-au realizat activități specifice cum ar fi: două training-uri în cele două țări partenere (44 de participanți), concurs tematic între școli din România și Serbia cu realizarea unor proiecte ale elevilor care vizează o viitoare „Școală verde” (16 proiecte din România și Serbia) și o caravană de promovare (prin care, pe durata a 3 zile, s-au parcurs peste 500 Km în zona transfrontalieră și s-au organizat demonstrații în locuri publice pentru aproape 300 de participanți). Totodată, prin proiect s-a creat o rețea web și un centru demonstrativ integrat pentru promovarea energiei verzi.
Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană (85%) şi cofinanţat de Guvernul României (13%) şi partenerii din proiect (2%), prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.
Un eveniment important in implementarea proiectului GEROS îl constituie Seminarul de încheiere a proiectului, care va avea loc joi 29 septembrie 2016, în sala 203 a Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, Bulevardul Mihai Viteazu nr.1, începând cu ora 1000.

AGENDA

seminarului de încheiere a proiectului

PARTENERIAT PENTRU PROMOVAREA ENERGIEI VERZI ÎN
ZONA TRANSFRONTALIERĂ RURALĂ ROMÂNIA-SERBIA”

29 Septembrie 2016, Sala 203, Etaj 4, Facultatea de Mecanică,
Bd. Mihai Viteazu, Nr.1, Timișoara

10:00–10:30 Înregistrarea participanților
10:30–12:00 Mesajul Rectorului UPT, prof.dr.ing. Viorel-Aurel ȘERBAN
Mesajul P1–Primăria Zitiste, primar Mitar VUCUREVIC
Mesajul P2-Fundația „Ioan Slavici”, prof.dr.ing.dr.ec. Titus SLAVICI
Prezentarea rezultatelor proiectului Partnership for promoting green energy in the rural area of the Romanian-Serbian cross-border region de către managerul de proiect, prof.dr.ing.& ec. Dumitru ȚUCU
Opinii din partea reprezentanților autorităților locale, IMM, ONG etc.
12:00–12:30 Pauza de cafea
12:30–13:00 Conferință de presă
13:00–13:30 Vizitarea Centrului de Consultanță și Demonstrare în Energie Verde
13:30-15:00 Dezbateri privind oportunități și perspective ale energiei verzi în regiunea transfrontalieră Romania-Serbia