Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Pașii necesari pentru construirea unei case

Pașii necesari pentru construirea unei case

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
453

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Construirea unei case este un proiect amplu, care implică mai multe etape. Ridicarea unei locuințe poate fi un proces de lungă durată și costisitor, însă îți poate oferi numeroase satisfacții. Descoperă care sunt pașii pentru a construi eficient o clădire.

Etapele de construcție ale casei


Dacă deții un teren și plănuiești să ridici o casă, următoarele etape implică proiectarea și obținerea unei autorizații de construire. De asemenea, este foarte importantă organizarea pe șantier. Poți fie să lucrezi în regie proprie, fie să apelezi la o firmă specializată. În plus, ai nevoie de o multitudine de materiale de construcții, iar înainte de a trece la altă etapă asigură-te că ai toate produsele necesare. Iată, pe scurt, ce presupune fiecare pas și ce materiale îți trebuie.

  • Pregătirea terenului și turnarea fundației

Săpăturile pentru fundație pot fi realizate manual, însă mult mai rapid se pot efectua cu un excavator sau un alt tip de utilaj mecanizat. Pentru fundație și pentru structurile de rezistență se folosesc bare de oțel beton, montate cu ajutorul etrierilor și distanțierelor. Respectă cotele din proiect și acordă o atenție deosebită armăturilor.

  • Zidirea pereților și a plăcilor de susținere

Cele mai comune materiale pentru ridicarea pereților sunt BCA-ul și cărămida, iar zidăria este una țesută. Înainte de a trece la următorul nivel, se toarnă o placă intermediară din beton armat, de susținere.

  • Montarea acoperișului

Casa poate fi acoperită cu o terasă sau cu un acoperiș în pantă, variantă mai des întâlnită în zonele cu multe precipitații. Pentru construcția acestuia, este nevoie de montarea șarpantei, adică a scheletului din lemn, metal sau beton armat, cu rol de susținere, peste care se pune o folie anticondens, rigle de lemn și tabla sau alte elemente ale acoperișului.

  • Instalarea ușilor și ferestrelor

Montarea tâmplăriei constă în instalarea ușilor și a ferestrelor în golurile de zid, cu ajutorul unor șuruburi de montaj și a unor distanțiere. Rostul de montaj trebuie izolat eficient, iar o variantă folosită adesea este spuma poliuretanică.

  • Termoizolare și etanșare

Eficiența energetică a locuinței poate fi îmbunătățită prin instalarea unui termosistem. Pentru exterior, sunt utilizate polistirenul expandat sau vata minerală, în timp ce în interior pot fi folosite materiale precum polistiren extrudat, vata minerală de sticlă sau bazaltică, spumă poliuretanică. În plus, pentru etanșare se pot utiliza membrane pentru fundație, hidroizolații lichide, paste, benzi etc.

  • Montarea sistemelor de încălzire, sanitare și electrice

Înainte de a realiza finisajele, este indicat ca specialiștii să monteze instalațiile de încălzire, sanitare și electrice, precum și accesoriile aferente, care sunt mascate în perete, pardoseală sau tavan. După acest pas, casa poate fi racordată la utilități.

  • Realizarea finisajelor

În aceasta etapă se poate face recepția la terminarea lucrărilor. De asemenea, înainte de a te muta în noua casă, trebuie să realizezi finisajele. Poți avea nevoie de diverse materiale: plăci de gips carton sau OSB, gleturi, vopsele, faianță, gresie, parchet ș.a. Următorul pas este reprezentat de amenajările interioare, stabilite în funcție de preferințele tale și de buget.

Fiecare etapă din construirea unei case trebuie realizată conform proiectului și cu respectarea normelor în vigoare. Nu face rabat de la calitate când achiziționezi materialele și urmărește cu atenție evoluția construcției.

Sursă foto: freepik.com

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro