Timisoara

Pistoale de vopsit profesionale, doar pe PistolVopsire.ro

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 8 luni
Vizualizari
897

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Compania Brio Fresh este reprezentanta exclusiva in Romania a Corporatiei americane Nordson, cu sediul in Westlake, Ohio, lider mondial in domeniul tehnologiei de vopsire in camp electrostatic. Nordson a fost infiintata in 1954 si are reprezentante in peste 30 de state.

In aceasta calitate, compania BRIO FRESH, din Bistrita, proiectează, produce şi livrează diverse configuraţii de echipamente manuale şi linii automate de vopsire cu pulberi, în câmp electrostatic (www.pistolvopsire.ro).

Sistemele de vopsire marca Nordson sunt concepute pentru a raspunde cerintelor unor piete diverse precum industria electronica, electrocasnica, medicala, energie, constructii sau transport, sau produse de uz general. Aceste sisteme complexe de vopsire au capacitatea de a realiza dozarea adezivilor si a vopselelor, a agentilor de etansare sau a biomaterialelor. De asemenea, sistemele si tehnologiile Nordson pot fi folosite pentru managementul lichidelor, pentru tratarea cu UV si pentru tratarea suprafetelor cu plasma.

O scurta prezentare a pistoalelor automate de vopsire cu pulberi, precum si a sistemelor manuale de vopsire cu pulberi ne ofera o perspectiva asupra complexitatii si a utilizarii acestora.

Gama de pistoale automate de vopsire Encore HD este dotata cu un modul de tip HDLV (Densitate Ridicata, Viteza Scazuta) si se afla la a treia generatie de pistoale de pulverizare cu pulbere. Performantele Nordson HDLV asigura o acoperire integrala, cu o concentratie mare de pulbere, dar folosind putin aer. Acestea dispun de un design care faciliteaza reglarea concentratiei de pulbere.

Utilizarea pistolului automat de vopsire permite o acoperire cu un finisaj deosebit pentru orice fel de piesa. Reglarea stratului de pulverizare se poate face de la unul extrem de dens, pana la unul diluat, format din pulbere si aer.Ansamblul include pistolul Encore HD, pompa Nordson HDLV si un sistem de control integrat.

De remarcat faptul ca pompa Nordson HDLV are o mare rezistenta la uzura, prin urmare pulverizarea va fi constanta. Volumul de aer utilizat de pompa permite o foarte buna incarcare electrostatica, iar rezultatul este acoperirea cu un nor de pulbere optimizat din punct de vedere electrostatic. Tot datorita tehnologiei revolutionare HDLV sunt eliminate orice probleme de neuniformitate, rezultatul fiind o acoperire liniara, consecventa, ceea ce solicita mai putin echipamentul, dar si operatorul uman.

In ansamblu, performantele tehnologice permit reducerea timpului de curatare automata a pistolului, a furtunului si a pompei, precum si schimbarea culorii fara contaminare. De altfel, merita evidentate avantajele sistemului instant de schimbare a culorii de tip ”Color-on-Demand” si capacitatea de a mari sau micsora viteza de pulverizare, dupa necesitati.

Gama de sisteme manuale de vopsire cu pulberiinclude cele trei tipuri Encore HD, LT si XT. Toate dispun de sisteme de reglare rapida si prevenirea acumularii de pulbere in pistol si sunt realizate ergonomic, dispunand de un afisaj cu led-uri pentru un control vizual optim.Reglarea debitului de pulbere sau selectarea prealabilă a parametrilor de lucru se fac cu o singură mână, iar operatorul dispune de o interfata digitala ”easy-to-use”. Sistemele manuale de vopsire cu pulberi sunt dotate cu o extensie tip lance pentru rază de acţiune ridicată. Tehnologia patentata Select Charge permite schimbarea modurilor de vopsire programate anterior, dar si o mentenanta mai usoara.