Timisoara

Poli Timisoara, calificare entuziasmanta in barajul pentru grupele EHF

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
222

Voteaza & Distribuie

Descriere

Handbaliștii de la Poli Politehnica au obținut o calificare istorică în ultimul tur preliminar al Cupei EHF, după succesul la limită, 27-26, din returul cu norvegienii de la ØIF Arendal. La adăpostul unei victorii tot la un gol diferență, în urmă cu o săptămână, la Kristiansand, alb-violeții au practicat un joc consistent, au condus chiar și la șase lungimi și, în ciuda emoțiilor din final, și-a asigurat o calificare meritată în fața unei reprezentante a puternicului handbal scandinav. 27-26 dupa un meci de handbal adevarat!
Vuk Milosevic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 6 goluri, urmat de Fenici 5, Simovic 5, Lasica 4, Marjanovic 4, Lazarov 2 și Ștefan 1. Pentru ØIF Arendal au punctat Pedersen 6, Jakobsen 5, Pedersen 5, Paulsen 4, Vidovic 2, Ekman 1, Hrafnsson 1, Kovacevic 1, Soerdahl 1.
„În primul rând, sunt bucuros că am trecut în turul următor. Nu știu dacă la început aveam aspirații atât de mari, pentru că am format în vară o echipă nouă, iar EHF nu e Challenge Cup, e o cupă europeană cu echipe mult mai puternice. Sunt foarte bucuros că am reușit să trecem de o echipă precum Arendal. Înaintea meciului tur, am făcut câteva vizionări, am știut că e o echipă care practică un handbal specific nordic. Pot să spun că apărarea a făcut diferența în ambele meciuri, ne-am apărat destul de bine și la ei, și la noi, iar portarii ne-au ajutat. Am avut un început mai greu de campionat, dar ne-am găsit cadența, am mers din victorie în victorie și sper să o ținem tot așa, să avem în continuare un moral bun. Sperăm să picăm cu o echipă accesibilă, pentru că dacă vom da peste adversari din Germania sau Franța, ne va fi destul de greu. Dar ce pot eu să promit e că ne vom lupta până la ultima picătură pentru a ajunge în grupe”, a declarat căpitanul polist Cristian Fenici.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro