Timisoara

Politehnica Timisoara gazduieste faza nationala a concursului "C.C. Teodorescu"

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 5 ani si 1 saptamana
Apartine de
Facultatea de Mecanica
Vizualizari
636

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 16 mai 201410:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Începând cu anul 1992, la iniţiativa Catedrei de Rezistenţa Materialelor de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii POLITEHNICA Timişoara, la disciplina de Rezistenţa Materialelor se reorganizează concursul profesional ştiinţific studenţesc, inclusiv cu fază naţională, sub denumirea “C.C. Teodorescu”, în amintirea celui care a fost Rector atât al Politehnicii timişorene cât şi a celei bucureştene şi care a predat cursul de Rezistenţa materialelor. Primele două ediţii de după revoluţie (1992, 1993) ale fazei naţionale ale concursului, au fost organizate la Timişoara de către catedra noastră. De atunci şi până în prezent acest concurs s-a desfăşurat anual în diferite centre universitatre.

Numele evenimentului:
Concurs profesional studenţesc “C. C. Teodorescu” la disciplina de Rezistenţa materialelor, FAZA NAŢIONALĂ. – ediţia XXXIII.

Descrierea evenimentului:
Concurs ce se desfăşoară în fiecare an în luna mai pe durata a două zile, de fiecare dată în alt centru universitar, pe 3 secţiuni:
-profil mecanic
-profil nemecanic (electric, chimic, menegement, colegii etc.)
-profil construcţii.

În acest an responsabilitatea organizării fazei naţionale revine Universităţii Politehnica Timişoara, evident prin departamentul MRM
.

Concursul se va desfasura la Facultatea de Mecanică în perioada 15-17 Mai 2014.

La concurs participă aproximativ 65 studenţi şi 25 cadre didactice din principalele centre universitare cu învâţământ tehnic: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Piteşti, Reşiţa şi evident Timişoara.

Programul concursului este detaliat în pliantul ataşat şi are ca puncte principale:
-Concursul propriu-zis se va ţine în sălile 193 , 196 şi 140 din Facultatea de Mecanică, VINERI 16 Mai orele 10-14;
-Festivitatea de premiere va avea loc în data de 16 Mai 2014, între orele 1900şi 1930, în SALA MARE a Senatului UPT, în prezenţa reprezentanţilor: conducerilor Facultăţii de Mecanică şi Construcţii, a conducerii Universităţii , a Consiliilor local şi judeţean. La festivitate vor participa circa 100 studenţi şi cadre didactice.

Menţionăm că în ultimii ani studenţiiUniversităţii Politehnica Timişoara au obţinut rezultate excepţionale.