Timisoara

Povestiri pentru micutii pofticiosi - Alexandra Pintea Varnava

Povestiri pentru micutii pofticiosi - Alexandra Pintea Varnava

Detalii lansare de carte

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
1133

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 15 decembrie 201311:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare lansare de carte

Poveşti educative despre alimentaţia copiilor se lansează la Cărtureşti

Sâmbătă, 15 decembrie, ora 11:30, în librăria Cărtureşti din Iulius Mall aducem întâmplări din bucătărie. Episoade înţelepte despre cum să mâncăm sănătos scrise de Alexandra Pintea Varnava şi illustrate de Dan Purice au prins viaţă în cartea “Povestiri pentru micuţii pofticioşi” apărută la editura Brumar, în această toamnă.

De-a lungul a 15 poveşti, de la mic la mare suntem invitaţi în bucătăria bunicii - un loc magic, încăpător, cu ferestre mari şi o masă voinică ce tronează chiar în mijloc, un spaţiu în care fiecare lucru îşi are locul: cratiţele în dulapurile de jos, sub stăpânirea cratiţei grăsune, bolurile şi sticlăria pe raftul de mai sus, unde nu pot ajunge uşor copiii, farfuriile sus de tot, la mansardă. Aici fiecare obiect prinde viaţă, fiecare unealtă are o istorie de spus. Iar în fiecare zi se întâmplă câte ceva din care noi toţi avem de învăţat.

“Ideea cărții s-a născut din prietenia mea cu Ioana, un medic nutriționist din orășelul în care locuiesc eu în Grecia. Îmi povestea îngrijorată de numărul mare de copii cu probleme de obezitate ce ajungeau zi de zi la cabinetul ei. Nu știa cum să-i abordeze, cum să le prezinte un mod de viață sănătos, pe înțelesul lor. Așa că i-am propus lumea poveștilor. Ea îmi povestea problemele cu care se confruntau cei mici, eu le filtram prin prisma poveștilor și i le dădeam înapoi. Și așa s-au născut 20 de povestioare, care, spune ea, au ajutat-o enorm în munca ei. În cartea de față am ales câteva, toate dragi mie și lui Ionuț, fiul meu, și am decis să le dăm mai departe. Pentru că problemele de greutate, de alimentație nu țin cont de locul unde trăim, ne confruntăm cu ele peste tot. Ține de noi, de părinți să schimbăm ceva...” (Alexandra Pintea Varnava)

Despre autoare:

Alexandra Pintea Varnava s-a născut la Timișoara (1981), a absolvit cursurile Facultății de Jurnalistică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca și din 2003 a revenit în orașul natal unde a lucrat în presă. În 2005 a plecat la studii la Viena și în 2007 a absolvit un Master în Relații Publice și Comunicare la Insitutul de Publicistică (Universitatea din Viena). În 2008 s-a mutat în Grecia, pe insula Evia. Scrie povești pentru copii și își povestește aventurile de zi de zi pe blogul www.ouzoland.com

Filtre lansare de carte

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta