Timisoara

Practicor EuroRegio se apropie de final

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
491

Voteaza & Distribuie

Descriere

În data de 26.10.2015 va avea loc conferinţa finală a proiectului „Parteneriat regional şi euro-regional pentru tranziţia spre piaţa muncii prin consiliere pentru carieră şi stagii de practică la angajator –PRACTICOR ® EURO-REGIO”, contract nr. POSDRU/161/2.1/G/132889, cod SMIS: 51563, finanţat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară 2: Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, domeniul major de intervenţie 2.1: „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”. Conferinţa va avea loc la sediul proiectului, în sala 203, din cadrul facultății de Mecanică, Universitatea Politehnica Timişoara, situată pe B-dul Mihai Viteazul, nr. 1, începând cu ora 1400.

Proiectul este implementat de Universitatea Politehnica Timişoara în parteneriat cu Universitatea “EFTIMIE MURGU” din Reşiţa, Universitatea din Szeged şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice – ISPE Bucureşti.

Obiectivul general al proiectului a constat în creşterea gradului de inserţie pe piaţa muncii a studenţilor şi dezvoltarea aptitudinilor de muncă prin participarea la programul de orientare şi consiliere profesională şi efectuarea stagiului de practică. Prin aceste programe, studenţii au obţinut competenţe legate de creativitate, drept de proprietate intelectuală, TIC, protecţia mediului, nivel actual al informaţiei, calităţii de muncă în echipă, de redactare, de exprimare tehnică şi redactare în limba română şi engleză, de opţiune pentru o alegere optimă funcţie de capacitate etc

Grupul ţintă al proiectului a fost format din 360 de studenţi dintre care 160 de la Universitatea Politehnica Timişoara şi 200 de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni, începând cu 30 aprilie 2014.
România este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene cu cel mai mare şomaj în rândul tinerilor, iar acest lucru nu este o consecinţă a slabei pregătiri a studenţilor, ci mai degrabă a neglijării componenţei practice în activitatea academică. Prin proiectul PRACTICOR ® EURO-REGIO ne-am propus și am reușit să luăm măsuri pentru a contribui la reducerea şomajului în rândul tinerilor şi a-i face mai puţin vulnerabili faţă de instabilitatea pieţei muncii, în parte, şi a sectorului economic în ansamblul său.
La eveniment vor participa reprezentanţi ai celor patru parteneri împreună cu diverşi stakeholderi, deopotrivă din mediul academic, economic şi social, membri ai grupului țintă și tutorii care s-au ocupat de ei.