Timisoara

Pregatiti pentru Maratonul de inot?

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 7 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
565

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), pasionatii de inot sunt invitati la cea de-a patra editie a maratonului de inot 24h AquaMasters, eveniment ce se va desfasura in perioada 21-22.03.2015 in bazinul „Bega” din Timişoara. Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adultilor pasionati de inot, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.
Pot participa persoane care au împlinit 18 ani până la data desfasurarii şi care au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă.
Evenimentul se desfasoara pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 21 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 22 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opţional) si se inoata in reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore).
Se pot înscrie si persoane in mod individual (fără echipă). In funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii).
Va fi declarată câştigătoare echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 24 de ore ale competiţiei. Componenţii echipelor de pe primele 3 locuri si concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număr de bazine parcurse, vor primi diplome. Fiecare dintre participanti va primi un certificat privind participarea la eveniment.
Înscrierile se fac on-line, până la data de 14.03.2015, la adresa: http://timisoara.inot-masters.ro/maraton-de-inot-24-aquamasters-editia-a-iv-a/. Componenţa echipelor şi repartizarea lor pe culoare va fi anunţată on-line, până la data de 17.03.2015.
Organizatorii doresc sa faca din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activa si, in acelasi timp, placuta a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii inotului, oferind posibilitatea unei abordari diferite in raport cu concursurile traditionale.
Evenimentul este organizat de catre Clubul de Înot Masters Timişoara in colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş si Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea de Vest din Timişoara.
De mentionat faptul ca, in anul 2012, Timisoara a fost gazda a primului maraton de inot masters din Romania.
In 2014, peste 440 de km au fost inotati de catre 58 de pasionati de inot in 24 de ore. Media distanţei înotate de către un participant într-o repriză de 30 de minute a maratonului a fost de 1529,5 metri, iar media distanţei înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de către un participant a fost de 7594,8 metri.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro