Timisoara

Prelegere filosofică intitulata Nikola Tesla: geniul in slujba umanitatii

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Vizualizari
325

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită joi, 23 februarie 2017, de la ora 19:00, să participați la o prelegere filosofică intitulată Nikola Tesla: geniul în slujba umanității.
Prezintă: Adrian NEGREA
Loc de desfășurare: Sala Vieneză, str. Ady Endre, nr. 11, Timișoara
Electricitatea este una dintre cele mai impresionante forțe ale naturii. Până la mijlocul secolului al XX-lea omenirea a reușit să o îmblânzească. Sute de ani de descoperiri științifice ne-au adus aici, însă a fost nevoie de geniul unui singur om pentru a descătușa imensul potențial al puterii electrice și de a-l pune în slujba umanității. Acesta a fost Nikola Tesla, inventator și om de știință al cărui geniu comparabil cu cel al lui Leonardo da Vinci sau Albert Einstein a contribuit substanțial la modelarea lumii moderne așa cum o știm noi azi.
Vă invităm la o prelegere filosofică în care vom căuta să descoperim ce este Geniul şi cum poate fi recunoscut pentru a reuşi să nu trecem indiferenţi pe lângă acesta, fără a beneficia de atingerea sa inspiratoare. De asemenea, în cadrul prelegerii vom interpreta mesajul lui Nikola Tesla pentru omenirea modernă prin prisma modului în care acesta şi-a trăit viaţa, a perceput lumea şi omul.
Temele abordate:
  • Copilăria și formarea
  • Întâlnirea cu Thomas Edison: Războiul curenților
  • Visul lui Tesla
  • Invenții și inovații: contribuția la dezvoltarea științei
  • Moștenirea geniului inovator.
Intrarea este liberă.