Timisoara

Prelegere filosofică intitulată Nikola Tesla: Geniul în slujba oamenilor

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
64

Voteaza & Distribuie

Descriere

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită joi, 27 octombrie 2016, de la ora 18:30, să participați la o prelegere filosofică intitulată Nikola Tesla: Geniul în slujba oamenilor.
Prezintă: Adrian NEGREA
Loc de desfășurare: Centrul Multifuncțional Bastion, str. Hector, nr. 4 - Bastionul Maria Theresia, corp C.


Electricitatea este una dintre cele mai impresionante forțe ale naturii. Până la mijlocul secolului al XX-lea omenirea a reușit să o îmblânzească. Sute de ani de descoperiri științifice ne-au adus aici, însă a fost nevoie de geniul unui singur om pentru a descătușa imensul potențial al puterii electrice și de a-l pune în slujba umanității. Acesta a fost Nikola Tesla, inventator și om de știință, al cărui geniu comparabil cu cel al lui Leonardo da Vinci sau Albert Einstein a contribuit substanțial la modelarea lumii moderne așa cum o știm noi azi.


Vă invităm la o prelegere filosofică pe parcursul căreia să descoperim ce este Geniul şi cum poate fi recunoscut pentru a reuşi să nu trecem indiferenţi pe lângă acesta, ci să beneficiem de atingerea sa inspiratoare. De asemenea, în cadrul prelegerii vom interpreta mesajul lui Nikola Tesla pentru omenirea modernă prin prisma modului în care acesta şi-a trăit viaţa, a perceput lumea şi omul.Temele abordate:
  • Copilăria și formarea
  • Întâlnirea cu Thomas Edison: Războiul curenților
  • Visul lui Tesla
  • Invenții și inovații: contribuția la dezvoltarea științei
  • Moștenirea geniului inovator.