Timisoara

Propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019 in avanpremiera la Timisoara

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Vizualizari
357

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Propunerea Danemarcei la Premiile Oscar 2019 în avanpremieră la Timișoara

Filmul Vinovatul/The Guilty, propunerea Danemarcei la Premiile Oscar și favoritul publicului cinefil din întreaga lume va fi proiectat de Pelicula Culturală, în 25 octombrie, la AMBASADA - o avanpremieră oferită cu sprijinul distribuitorului Bad Unicorn.
Filmul de debut al cineastului danez Gustav Möller a avut premiera mondială în competiția oficială de la Sundance Film Festival, unde a câștigat Premiul Publicului. Traseul festivalier al filmului a continuat cu International Film Festival Rotterdam, Transilvania International Film Festival (TIFF), Montclair Film Festival, Seattle International Film Festival, festivaluri unde Vinovatul/The Guilty a câștigat același trofeu: Premiul Publicului. Filmul a fost vizionat și la Festivalul Ceau, Cinema! din acest an, la Gottlob iar acum se dezvăluie și publicului timișorean.

Primit bine atât de public cât și de presa internațională, Vinovatul este un film ce ilustrează într-o manieră bulversantă cum cele mai bune intenții se pot transforma într-o formă de abuz.

Presa internațională îl declară ”Imprevizibil până la ultimul apel” (Indiewire) sau ”Un val de adrenalină” (The Hollywood Reporter), pe când Cinemagia îl consideră ”Un film care te lasă să respiri doar când vrea el”.

Debutantul danez Gustav Möller reușește imposibilul, ținîndu-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real, într-un interior unic, cu un personaj care vorbește nonstop la telefon.

Asger Holm (Jakob Cedergren), centralist la serviciul de urgenţă 112, răspunde la apelul unei femei răpite. Când convorbirea se întrerupe brusc, începe o disperată căutare a victimei şi a agresorului. Folosindu-se doar de telefon, Asger se aruncă într-o cursă contracronometru pentru a salva femeia aflată în pericol, dar curând îşi dă seama că lucrurile nu sunt ceea ce par.

Prețul unui bilet este de 10 lei și se poate achiziționa de la AMBASADA, începând cu 18 octombrie, în limita a 80 de locuri.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta