Timisoara

Pune-ti amprenta pe kultura orasului! La propriu

Pune-ti amprenta pe kultura orasului! La propriu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 1 saptamana
Vizualizari
654

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 12 octombrie 201415:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Teatrul Maghiar de Stat 'Csiky Gergely' din Timișoara lansează o nouă provocare KULT

Pune-ți amprenta pe kultura orașului! La propriu.Teatrul Maghiar de Stat “Csiky Gergely”, din Timișoara, a promis publicului timișorean o toamnă cu provocări KULT. Următoarea provocare pe care Teatrul o lansează timișorenilor este aceea de a-și pune amprenta pe kultura orașului. La propriu. Totul se va desfășura în cadrul unui moment artistic stradal, de improvizație și interacțiune între actori și timișoreni.

Patru actori, zeci de trecători pe strada Alba Iulia, aceeași provocare: aceea de a-și aplica amprenta palmei acoperite cu vopsea lavabilă pe patru șevalete montate chiar în stradă. Cei patru actori ai Teatrului Maghiar de Stat "Csiky Gergely" îi vor invita pe toți cei care vor trece în după-masa zilei de duminică, 12 octombrie, de la ora 15, pe strada Alba Iulia (între Piața Operei și Piața Libertății) să alcătuiască, din amprentele palmelor lor, cele patru litere care formează cuvântul-cheie al acestei toamne: “KULT”.
Cele patru planșe de mari dimensiuni, amprentate cu literele “K”, “U”, “L”și “T” vor face ulterior parte din decorul foaierului, la intrarea în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely”.
“Nu vă faceți griji, vopseaua de pe palmele voastre se va curăța cu ușurință, dar amprenta pe kultura orașului rămâne”, ne asigură regizoarea Kedves Emőke, creatoarea acestui moment artistic. “Gestul este unul simbolic – este marca apropierii intime și vitale dintre teatru și public”, explică aceasta.
Odată cu îndemnul "Pune-ți amprenta pe kultura orașului!", Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timișoara a lansat în premieră, la începutul acestei toamne, abonamentul KULT Card. Acest abonament asigură intrarea la toate cele cinci premiere din stagiunea 2014/2015 care se joacă în Sala Mare a Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely". Posesorii acestuia beneficiază de 50% reducere la toate celelalte spectacole din stagiunea 2014/2015 care se joacă în Sala Mare și în Sala Studio, precum și la spectacolele de teatru de păpuși. De asemenea, de o reducere de 50% se bucură și la cumpărarea de bilete și abonamente pentru Festivalul Euroregional de Teatru TESZT, care va avea loc în ultima săptămână a lunii mai 2015.