Timisoara

Raiffeisen Bank Timisoara Streetball

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 7 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1004

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 28-29 iulie, Shopping City Timișoara găzduiește un eveniment dedicat sportului urban. Cei mai buni jucători de baschet trei la trei sunt așteptați să își reunească forțele în cadrul evenimentului Raiffeisen Bank Timișoara Streetball, turneu ce face parte din circuitul național de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour 2018.

Înscrierile pentru turneul bănățean sunt gratuite și se vor face pe site-ul oficial al competiției 3la3.ro începând de luni, 23 iulie, ora 15.00, până miercuri 25 iulie, ora 23.00 sau în limita a 50 de echipe înscrise, cumulat pe toate categoriile. Fiecare echipă poate fi alcătuită din minimum trei și maximum patru jucători.

Turneul este inclus în calendarul FIBA 3x3 și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la categoriile Baby (sub 10 ani) și Mini (sub 12 ani), apoi sub 14 ani, sub 18 ani, și plus 35 de ani.

Toți jucătorii care vor participa la Raiffeisen Bank Timișoara Streetball vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3x3 World Ranking. Punctele acumulate de jucătorii români se vor contabiliza, de asemenea, și pentru stabilirea poziției României în clasamentul pe națiuni.

Și vizitatorii centrului comercial vor avea parte de distracție pe parcursul celor două zile de eveniment. Shopping City Timișoara împreună cu Sport Arena Streetball vor organiza mai multe concursuri cu premii pentru spectatorii meciurilor de baschet.

Evenimentul Raiffeisen Bank Timișoara Streetball este organizat de Shopping City Timișoara în parteneriat cu Sport Arena Streetball și este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, sport-loft.com, Kiss FM, Horizon, Ideal Board Games și Pegas.

Baschetul trei la trei a fost inclus în anul 2017 pe lista disciplinelor olimpice și se va juca în premieră la ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. România are în palmares un titlu european la masculin, cucerit în anul 2014 și medalii de argint la feminin, performanță obținută în 2016. România se află în Top 10 mondial în clasamentul pe națiuni FIBA 3x3.