Timisoara

Razvan Mazilu – castigator la Gala Premiilor Radio Romania Cultural 2015

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
440

Voteaza & Distribuie

Descriere

Răzvan Mazilu ­– câștigător la Gala Premiilor Radio România Cultural 2015

Răzvan Mazilu este câștigătorul celei de-a XV-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural la categoria Teatru. Distincția i-a fost acordată pentru valorizarea în dimensiune contemporană a musicalurilor „Cabaret”, producție a Teatrului German de Stat Timişoara (TGST) şi „West Side Story”, producţie a Festivalului Național de Teatru (FNT).

Gala este un eveniment organizat de Radio România Cultural, la care au fost premiate, în cadrul a nouă secțiuni, diverse personalități culturale ale anului anterior. Gala a avut loc în seara de 23 martie 2015 la Teatrul Odeon din București.

Spectacolul „Cabaret” de Joe Masteroff a fost produs la Teatrul German de Stat Timișoara constituind, de la premiera sa din februarie 2014, una dintre producțiile de succes ale acestei companii. Spectacolul lui Răzvan Mazilu a arătat potenţialul genului musical şi în România, fiind inclus și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru din 2014.

Povesteamusicalului se petrece în Berlinul anilor 1930, în vremea în care nazismul ajungea la putere. Sally Bowles (interpretată de Daniela Török), o tânără cântăreață şi dansatoare în clubul de noapte „Kit Kat“, se îndrăgostește de americanul Cliff Bradshaw (întruchipat de Konstantin Keidel), al cărui vis este să devină scriitor de romane. Alături de ei, deşi la o vârstă înaintată, domnişoara Schneider (interpretată de Ida Jarcsek-Gaza) şi domnul Schultz (jucat la TGST de actorul Christian Bormann) îşi trăiesc delicata poveste de dragoste. Între ludic și decadent, între vise împlinite și spulberate, destinele personajelor din musicalul „Cabaret“ sunt marcate de un context politic şi social a cărui influenţă este abia la început.

Foto: Imagine din spectacolul „Cabaret”, producție TGST.