Timisoara

Românul Albert Saritov a cucerit bronzul la cat. 97 kg pentru un total de 5 medalii la Rio

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 3 ani si 3 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
395

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Sportivul român de origine rusă Albert Saritov a cucerit medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg duminică, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce l-a învins în meciul decisiv pe georgianul Elizbar Odikadze. Saritov (31 ani), naturalizat anul acesta, s-a impus cu scorul de 10-0 la puncte tehnice (4-0 la puncte de clasificare).
Saritov a adus a cincea medalie a delegației României la Rio, după aurul echipei feminine de spadă, argintul obținut de tenismenii Florin Mergea și Horia Tecău la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sîncrăian la haltere (cat. 85 kg) și cel cucerit de canotoarele de la 8+1.
Albert Saritov a trecut în optimi de moldoveanul Nicolai Ceban, în sferturi a fost întrecut de americanul Kyle Snyder, iar în recalificări a dispus de cubanezul Javier Cortina Lacerra, înainte de a-l învinge pe Odikadze.
Delegația Statelor Unite a ocupat detașat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce România a terminat pe locul 47. SUA au obtinut 121 de medalii, 46 de aur... Romania, 5 in total, una de aur!

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro