Timisoara

S-a stins din viata artista plastica, Gianina Savescu

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
1397

Voteaza & Distribuie

Descriere

Răpusă de o boală cumplită şi nemiloasă, suportată cu multă răpddare şi cu demnitate, în data de 26 mai 2015 în Clinca Universitară din oraşul Freiburg (Germania) s-a stins din viaţă artista plastică, Gianina Săvescu, apreciată reprezentantă a generaţiei de mijloc a pictorilor şi a artiştilor decoratori din Timişoara.
S-a născut în Timişoara în data de 3 aprilie 1969. A însuşit şi a practicat meseria de bijutier, iar între 1996-2008 a îndeplinit funcţia de director-marketing al Firmei Silgeda Gold SRL din Timişoara. În 2008 a absolvit Secţia de artă textilă din cadrul Facultăţii de arte şi design a Universităţii de Vest din Timişoara, iar în anii 2008-2010 a terminat cursurile de Masterat „Arte Textile – interferenţe stilistice în artele decorative “. A debutat în 2005 în Salonul de artă plastică contemporană „Reqviem pentru un Crăciun Însângerat” găzduit de muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara. În 2007 a participat la Spectacolul de body painting „14+1″- Mandala – Lumina – Culoare – Sunet – Mişcare susţinut în cadrul Proiectului „Utopii Contemporane”, Ediţia a III-a în Galeria Mansarda din Timişoara. A deschis 6 expoziţii personale, şi a fost prezentă, mai mult cu lucrări de pictură, la expoziţiile colective, la
saloane şi bienale organizate în ţară – la Timişoara, Arad, Lugoj, Hunedoara, Deva, Sibiu, Bucureşti, Bacău, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Târgovişte, Curtea de Argeş, Brăila, Tulcea, Slobozia, Piatra Neamţ etc. şi în străinătate – la Chişinău şi Budapesta.
Începând din 2010 s-a numărat printre membrii Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Timişoara.
În creaţie a fost intens preocupată de „exploatarea valorilor picturale, aflate în directa stare de comunicare cu orizontul lăuntric”.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 30 mai 2015, orele 15 în Cimitirul Eroilor din Timişoara.

Condoleanţe familiei îndoliate!
Suntem alături în marea ei durere de colega noastră, pictor Maria Bana Jichiţa, mama iubitoare a răposatei!
Dumnezeu s-o odihnească în pace! Consiliul de administraţie
UAPT