Timisoara

Sarbatorile Pascale la Fundatia „Pentru Voi”

Paisie Lugojanul, „povestit” la DNA de fostii angajati ai centrelor educationale

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
330

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sărbătorile Pascale la Fundaţia „Pentru Voi”

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Paşti, Fundaţia „Pentru Voi” pregăteşte un program special pentru ca beneficiarii săi, adulţi cu dizabilităţi intelectuale, să se bucure de atmosfera binecuvântată specifică acestor zile.

Pregătirile au început odată cu Postul Sfiintelor Paşti când bucătarul fundaţiei a inclus pe lângă meniul clasic şi un meniu de post pentru cei care urmează acest obicei creştin. În Săptămâna Patimilor, beneficiarii au participat, în funcţie de confesiunea lor religioasă şi de dorinţa acestora, la slujbe religioase: Părintele Claudiu Roşoiu, de la Parohia Ortodoxă din Freidorf i-a spovedit şi i-a împărtăşit cu Sfintele Taine pe cei de confesiune ortodoxă, chiar în centrele de zi. Beneficiarii de confesiune catolică au participat la o slujbă de binecuvântare organizată pentru ei de Biserica Catolică din Freidorf. Atât centrele de zi, cât şi locuinţele protejate ale Fundaţiei „Pentru Voi” au fost decorate pentru Paşti, iar activităţile desfăşurate în cadrul acestora au avut aceeaşi tematică, tradiţiile pascale.

La fel ca în fiecare an, cei 200 de beneficiari ai fundaţiei au primit fiecare un pachet de Paşti în valoare de 70 lei conţinând cozonac, ciocolata, branza, fructe, biscuiti, bomboane, sunculita taraneasca, ciolan afumat, suc. Douazeci de familii cu mari dificultăţi financiare au primit un pachet suplimentar cu alimente in valoare de 90 lei.

În perioada 10 – 13 aprilie, centrele de zi “Orizonturi Noi”, „Ladislau Tacsi” şi „Împreună” vor fi închise. Cele 6 locuinţe protejate vor funcţiona normal, cei 30 de beneficiari având program special de sărbători care include participarea la Slujba de Înviere pentru cei care doresc. De asemenea, beneficiarii locuinţelor protejate se vor bucura de un meniu tradiţional de Pasti cu miel, ouă roşii, pască şi cozonac.

Mulţumim prietenilor inimoşi care şi în acest an ne-au fost alături şi ne-au ajutat să le oferim beneficiarilor Fundaţiei „Pentru Voi” o sărbătoare de Paşti într-adevăr binecuvântată.

Fie ca minunea Învierii Domnului să aducă tuturor lumină, împăcare, iubire şi bucurie!
Hristos a Inviat!

Laila Onu,
Director Executiv
Fundaţia „Pentru Voi”