Timisoara

Schimb internațional de tineri la Bodo, județul Timiș

Schimb internațional de tineri la Bodo, județul Timiș

Detalii

Social links
Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
163

Voteaza & Distribuie

Descriere

Institutul Român pentru Dezvoltarea Tinerilor – IRDT a fost gazda a două grupuri de tineri din Europa care au participat la două schimburi internaționale de tineret în luniile august și septembrie (24 -31 august și 19 – 26 septembrie 2017) în localiltatea Bodo, județul Timiș.

Cele două mobilități au aparținut aceluiași proiect, Learning to spek your Mind, care a avut ca scop dezvoltarea cunoștințelor și abilităților de vorbire în public, argumentare și comunicare eficientă în rândul tinerilor din Uniunea Europeană.

În cadrul proiectului au fost implicați peste 70 de tineri din România, Italia, Grecia, Slovenia, Croația și Letonia, cu vârste cuprinse între 18 – 30 de ani.

Aceștia au luat parte la activități specifice de educație non-formală, având focusul pe comunicare, argumentare și vorbit în public. Metodele folosite au fost prezentări, public speaking, schimb de rol, grupuri de lucru, brainstorming.

Prin intermediul acestora și a unui spațiu de învățare intercultural, tinerii au putut să își dezvolte abilități de prezentare şi de vorbit în public, cunoștințe cu privire la argumentare în cadrul unei dezbateri și abilități de comunicare intrapersonala și profesională.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, Acțiunea Cheie 1 – Mobilități.