Timisoara

Seminarul „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică”

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
354

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 5 octombrie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Deloitte România organizează seminarul „Totul despre originea mărfurilor – de la teorie la practică” pentru prima dată la Timișoara
Deloitte România alături de BusinessMark Event Managementanunță organizarea seminarului „Totul despre originea mărfurilor. De la teorie la practică”, eveniment ce are loc pe 5 octombrie 2017 la Hotel Timișoara, în orașul cu același nume.
Dovada de origine a mărfurilor, care atestă practic „naționalitatea economică a mărfii”, este importantă atât din prisma taxelor vamale cât și a măsurilor comerciale cum ar fi: taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.
Seminarul susținut de specialiștii Deloitte România oferă participanților o abordare structurată a conceptului de origine, fiind discutate aspecte referitoare la: concepte de bază origine preferențială / nepreferențială, calculul de origine, exemple practice de stabilire a originii nepreferențiale, exemple practice de stabilire a originii preferențiale, documente care atestă originea, declarația furnizorului, exportator autorizat – riscuri și beneficii, verificarea ulterioară a dovezilor de origine, cazuri judecate de Curtea Europeană de Justiție, informații de Origine Obligatorii.
Evenimentul include discuții interactive în cadrul cărora vor fi prezentate cele mai des întâlnite oportunități și probleme care afectează modul de determinare a originii.
Originea mărfurilor din perspectiva vamală este un concept complex cu un impact semnificativ atât prin prisma taxelor vamale datorate cât și a măsurilor comerciale (taxe anti-dumping și de compensație, embargouri comerciale, măsuri de protecție și compensatorii, restricții cantitative etc.). O mare parte din mărfurile produse în prezent pe teritoriul României păstrează originea materiilor prime componente, chiar dacă valoarea adăugată adusă în România este semnificativă. Fiecare tip de marfă, fiecare acord preferențial are un set de reguli în baza cărora putem acorda sau nu o anumită origine a produselor respective. Prin seminarul Totul despre originea mărfurilor ne-am propus să oferim participanților o abordare structurată de la concepte teoretice la exemple practice și studii de caz întâlnite de echipa noastră în practica de zi cu zi.”, a declarat MIHAI PETRE – Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România


În cadrul celor patru sesiuni tematice, participanții au ocazia să interacționeze cu următorii speakeri:
  • MIHAI PETRE – Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România
  • DANIELA NEAGOE – Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România
  • COSMIN DINCĂ– Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România
  • ANCA LUPUȘORU– Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România
Seminarul este dedicat directorilor financiari, generali, economici, contabili, controllerilor financiari, auditorilor, experților și consultanților fiscali, analiștilor financiari.
Evenimentul este organizat de Deloitte România cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare.com, Gazetadestiri, Calendar Evenimente, MLM News, Financiarul.ro, Debizz, Revista Valoarea, Transilvania Business, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Manager Express, Global Manager, Legal Marketing, FinZoom.ro, Chalbert, Avocatura, Vox Capital, PRBox, Rbeconnect, Rabbit Media.
Înregistrarea la seminar se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.
Despre Deloitte
Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale care oferă clienților o gamă completă de servicii integrate de consultanță. A dezvoltat o strategie solidă, la bază căreia se află o gamă diversificată de servicii profesionale furnizate clienților și un număr considerabil de industrii deservite în întreaga țară. Deloitte pune la dispoziția clienților resurse internaționale și priceperea locală pentru a-i ajuta să exceleze indiferent de locul în care aceștia își desfășoară activitatea. Diversitatea este parte integrantă a identității companiei.
Despre BusinessMark Event Management
BusinessMark Event Management este divizia BusinessMark de organizare evenimente personalizate pentru clienți și de asigurare a suportului logistic. BusinessMark oferă posibilitatea construirii de evenimente B2B pentru companii, evenimente gândite și planificate împreună cu fiecare client astfel încât să respecte linia de comunicare și strategia de business ale companiei. Oferim consultanță și suport în implementare în ceea ce privește obiectivele strategice și de business stabilite pentru eveniment și asigurăm managementul evenimentului, acoperind aspectele ce privesc logistica, producția, dar și optimizarea bugetului.