Timisoara

Incredibila si trista poveste a candidei Erendira si a bunicii sale fara suflet

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 luni si 5 zile
Apartine de
Teatrul German de Stat
Vizualizari
744

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 16 noiembrie 201819:30

Voteaza & Distribuie

Descriere

Incredibila şi trista poveste a candidei erÉndira şi a bunicii sale fără suflet
de Gabriel Garcia Márquez

Regia: Yuri Kordonsky • Decorul: Helmut Stürmer• Costumele: Ioana Popescu • Dramaturgia: Rudolf Herbert • Muzica: Cári Tibor • Light-design: Nosz Botond

Cu: Olga Török,Ida Jarcsek-Gaza,Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik.
Spectacolul spune povestea Eréndirei, care nu are decât paisprezece ani când bunica sa, acuzând-o de incendierea casei, o obligă să se prostitueze. În timp ce sute de bărbați se înșiră în fața cortului Eréndirei, bunica negociază prețul și numără banii. Şi Ulise, tânăr și frumos ca un înger, o dorește. După ce tentativele de fugă ale celor doi îndrăgostiți eșuează, ei plănuiesc o crimă. „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” este considerată una dintre cele mai emoționante povestiri ale lui Gabriel García Márquez. Unele motive din capodopera „Un veac de singurătate” sunt îmbinate aici cu teme precum vinovăția și ispășirea, dragostea și moartea. Un laureat al premiului Nobel pentru literatură, un regizor de excepție, care semnează și adaptarea scenică a textului, și un ansamblu consacrat abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.

SPECTACOLUL SE SUPRATITREAZĂ ÎN LIMBA ROMÂNĂ