Timisoara

Stagiunea 2015-2016 la Teatrul Maghiar de Stat din Timisoara: noua luni cu premiere

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
429

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nouă luni cu premiere: începe stagiunea 2015/2016 la Teatrul Maghiar din Timișoara

Regizori celebri și montări spectaculoase vor marca profilul unei stagiuni memorabile la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergelyˮdin Timișoara. Radu Afrim, Urbán András, Mucsi Zoltán, Puskás Zoltán, Boris Lijesevic, Kocsárdi Levente și Molnos András Csaba vor asigura regia următoarelor nouă luni.
Stagiunea 2015/2016 va fi una plină la Teatrul Maghiar din Timișoara: actorii au început deja repetițiile la un prim spectacol, montat de Mucsi Zoltán, actor-vedetă al îndrăgitei companii Arta Spectatorului SRL, ale cărei reprezentații sunt mereu evenimente ce umplu sălile Teatrului. „Urmează producții regizate de Puskás Zoltán, Radu Afrim, Urbán András, Boris Lijesevic, Kocsárdi Levente și Molnos András Csaba. Printre altele, repertoriul nostru va fi completat cu un musical celebru, un spectacol de teatru documentar, un spectacol de păpuși și o coproducție. Iar lista rămâne deschisă surprizelor. ” a precizat Balázs Attila, directorul Teatrului.
Cei ce vor să își asigure loc la toate premierele stagiunii vor avea la dispoziție abonamentul Kult Card, care va include o serie de alte avantaje.
Primul eveniment din program este „Opera cerșetorilorˮ, regizat de Kokan Mladenovic miercuri, 9 septembrie, ora 19, în Sala Mare. Spectacolul va ajunge și pe scena Festivalului Național de Teatru în luna octombrie.Pentru o seară cu „Testosteronˮ, publicul e binevenit în Sala Studio miercuri, 16 septembrie, de la ora 19. Urmează prima ediție a Festivalului de Arte Performative, între 20 și 26, cu spectacole de dans în Sala Mare a Teatrului Maghiar. Coproducția „Manipulăriˮ, în regia lui Bojan Jablanovec, va avea două reprezentații la festivalul Ex Ponto din Ljubljana, Slovacia, pe 22 și 23. Spectacolul va ajunge și în Zagreb, Croația, pe 24 septembrie.