Timisoara

Supereroi pentru viata - primul campionat de donare de sange din UPT

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
361

Voteaza & Distribuie

Descriere

Supereroi pentru viaţă - primul campionat de donare de sânge din UPT
- o campanie încheiată cu succes-

Campania de donare de sânge organizată de Universitatea Politehnica Timișoara prin Departamentul de Comunicare şi Imagine în intervalul 23 – 27 februarie, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, a fost o acţiune de anvergură încununată cu succes. Studenţii şi cadrele didactice din UPT, alături de studenţi de la alte universităţi din Timişoara şi de alte persoane interesate, au donat dorind să contribuie la ameliorarea problemei sociale generate de lipsa de sânge din spitale.

Obiectivele campaniei au fost conştientizarea publicului larg cu privire la lipsa de sânge din spitale, educarea studenţilor pentru a deveni cetăţeni activi şi implicaţi în viaţa comunităţii și, nu în ultimul rând, ameliorarea acestei probleme sociale prin motivarea unui număr de 150 de persoane să susțină această cauză și să doneze. În cele 5 zile ale campaniei au donat 182 de persoane, fiind depăşit pragul de 30 de donatori pe zi stabilit iniţial.

Acţiunea a fost organizată sub forma unei competiţii între facultăţi, valorificând astfel spiritul competitiv al studenţilor. Clasamentul facultăţilor conform regulamentului se regăseşte mai jos:

Ierarhie

Facultate Punctaj 1 Facultatea de Electronică și Telecomunicații 385 2 Facultatea de Construcții 164 3 Facultatea de Științe ale Comunicării 54 4 Facultatea de Mecanică 41 5 Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului 39 6 Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică 13 7 Facultatea de Automatică și Calculatoare 10 8 Facultatea de Management în Producție și Transporturi 7 9 Facultatea de Arhitectură și Urbanism 3

Câștigătorul primei ediții a campionatului este Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, însă la succesul campaniei au contribuit studenți și cadre didactice de la toate facultățile din Universitatea Politehnica Timișoara. Ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în această primă ediţie, UPT va continua să organizeze acest eveniment bienal. Această acţiune se încadrează în seria de manifestări dedicate aniversării a 95 de ani de tradiţie şi prestigiu academic, 95 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica Timişoara.