Timisoara

Supraantrenamentul

Supraantrenamentul

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
781

Voteaza & Distribuie

Descriere

Supraantrenamentul si nevoia unui antrenor personal

Cand ne antrenam, avem nevoie de recuperare. Cu cat mai intens este antrenamentul, cu atat avem nevoie de mai multa recuperare.
Daca incepem un antrenament nou, inainte ca organisnul si corpul nostru sa se recupereze, nu vom obtine rezultatele dorite si vom avea nevoie de o perioada mai lunga de repaus.
Corpul uman trebuie sa fie intr-un echilibru intre ceea ce mananca si ceea ce are nevoie pentru a trai, avand de asemenea capacitatea de a depozita rezerve (grasimi) pentru vremuri grele. Facand antrenamente acest echilibru se rupe si corpul are nevoie de recuperare. Daca ne obisnuim sa fortam corpul cu antrenamente inainte de a ne recuperam, in timp, ajungem sa simtim o oboseala generala, care va avea un efecto contrar asteptarilor.
Daca ne antrenam exact in momentul in care suntem recuperati, vom simti schimbarea, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.
Daca ne antrenam in exces, putem observa ca frecventa cardiaca este mai mare decat normal, cascam frecvent, avem insomnii, avem o stare de neliniste si suntem mai iritabili decat de obicei si ne pierdem si apetitul.
Pentru a evita starile mai sus mentionate, trebuie sa ne ascultam corpul, sa-i lasam organismului timpul necesar pentru a-si reveni si apoi sa continuam cu forte noi ceea ce am inceput.
Bineinteles ca exista posibilitatea de a efectua doua antrenamente fara ca organismul sa se fi recuperat complet, dar in acest caz si perioada de odihna trebuie sa fie mai mare.
In concluzie, nu uitati ca organismul uman are nevoie de recuperare, care se face in functie de intensitatea cu care realizam antrenamentele.

Articol de Miu Cristian (MAO) - antrenor personal - 0761683931


tags: antrenor personal Timisoara