Timisoara

Talente pe metru patrat la Cupa Porto Bega

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 3 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1196

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

22 de echipe, trei categorii de vârstă (2001, 2002, 2003), talente peste talente, fotbal spectacol, execuţii incredibile, lacrimi şi zâmbete... la o ediţie de excepţie a Cupei Porto Bega la fotbal. Turneul s-a disputat la baza sportivă Carlo, iar incinta a fost prea mică pentru un spectaol aşa de mare. O mulţime de părinţi şi prieteni dotaţi cu tobe şi trompete au făcut atmosferă ca pe marile stadioane.
Timişoara are viitor la fotbal, şi depinde doar de cei implicaţi ca aceşti frumoşi copii de astăzi să ajungă starurile fotbalului de mâine. Echipe din Arad, Caraş şi Timiş au luat cu asalt turneul în acest weekend, impresionanând cu juniori de mare calitate, care pot schimba cu succes generaţia de astăzi. Turneul a fost organizat de inimosul Tiberiu Turloiu, antrenor la Porto Bega, lângă care au venit să dea o mână de ajutor, Primăria, AJF şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş.
Grupa 2003
A fost o grupă dominată de ACS Poli. Echipa pregătită de tehnicianul Prodana a fost cea mai bună la această categorie. Prima echipă a clubului s-a clasat pe locul întâi, iar a doua pe trei, între ele fiind LPS Banatul (antrenorul Velcotă). Toate distincţiile categoriei au revenit câştigătorilor. Golgheter a fost Ralf Kuhn, cel mai tehnic jucător Max Icma, iar cel mai bun portar Daniel Ciobanu.
Grupa 2002
Aici a fost vorba despre o afacere a LPS-ului. Reputatul antrenor Cristi Petcu, pregăteşte cu migală o nouă generaţie de campioni. După formidabilele rezultate ale generaţiei 1994, care a dat printre altele 5 titluri de campion şi 11 internaţionali de juniori, la LPS se vede la orizont şi generaţia 2002. "Micuţii" lui Petcu au luat primele două locuri de pe podium, pe locul 3 urcând ACS-ul lui Preda. Şi aici LPS-ul a dat laureaţii întrecerii: Alex Tismănaru (golgheter), Giovani Nikolic (MVP), Răzvan Sava (cel mai bun portar).
Grupa 2001
A fost de departe cea mai frumoasă grupă şi cele mai bune meciuri. Multe echipe foarte bune şi mulţi jucători care cu siguranţă vor ajunge sus, scouterii lui Hagi vind deja cu ochii pe multe nume de aici. Partidele au fost memorabile şi s-au jucat până în ultima secundă. În finala mică, Poli a trecut de Porto Bega (antrenor Nelu Ibric) după un meci dramatic. A fost 1-1 după timpul regulamentar, ambele goluri fiind marcate în ultimul minut de joc, iar apoi poliştii s-au impus la loviturile de departajare. Finala mare a fost un adevărat "deliciu". Electrica, marea favorită a întâlnit LPS Banatul. "Tramvaiştii" au condus cu 1-0 şi 2-1, dar elevii lui Flavius Nastor au preluat conducerea, 3-2. Pe final, echipa pregătită de de Nicitean a revenit şi a câştigat în ultimul minutul, 4-3. David Miculescu a fost eroul partidei, acesta fiind de fapt şi golgheterul grupei. Calităţi native extraordinare pentru băiatul lui Vali Miculescu, care are toate şanse să-şi depăşească părintele. Stoica şi Bâte de la LPS sunt alte două nume interesante despre care se va mai scrie mult. Cel mai bun portar a fost desemnat Darius Ruxanda (LPS), iar diploma pentru cel mai tehnic jucător a revenit clubului gazdă, Porto Bega, Cosmin Gladun bucurându-se de această distincţie.