Timisoara

Teatrul German in deplasare la Sannicolau Mare

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
502

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul German în deplasare la Sânnicolau Mare

Spectacolul Teatrului German de Stat Timișoara „Mai ușor cu bunicuța!”, comedie de Lev Kazarnovskis, se va juca la Casa de Cultură din Sânnicolau Mare miercuri, 8 aprilie 2015, la ora 18.
Regia spectacolului „Mai ușor cu bunicuța!” îi aparține Simonei Vintilă, scenografia lui Fehérvári Zsolt, muzica lui Dan Simion, iar dramaturgia Andreei Reisz. Light-design-ul este semnat de Nosz Botond, iar proiecțiile video de Petru Cojocaru. Distribuția îi reunește pe actorii Alex Popa, Silvia Török, Richard Hladik și Oana Vidoni.
Autorul Lev Kazarnovskis prezintă în piesa „Mai ușor cu bunicuța!” dificultățile traiului într-un cămin comunitar pentru azilanți, inspirându-se din moravurile locuitorilor căminelor kommunalka. Spectacolul evocă așadar istoria unui cuplu tânăr din Rusia, Vladimir și Elena. Cei doi au putut emigra în Germania datorită bunicii de origine germană, care însă moare chiar înaintea călătoriei. Pentru a nu pierde dreptul de ședere, cei doi iau cu ei o păpușă într-un scaun cu rotile și susțin că ar fi bunica paralizată. Planul pare să funcționeze până când curioasa vecină Uliana insistă să o pună pe picioare pe bunica paralizată. Vladimir și Elena trebuie să găsească o soluție pentru ca înșelăciunea să nu iasă la iveală.
Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Foto: Fotografie din „Mai ușor cu bunicuța!”, o producție TGST.