Timisoara

Timisoara 2021 – Sa construim o Capitala Culturala Europeana

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 7 ani si 10 luni
Vizualizari
1300

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 14 octombrie 2013 - Marti 15 octombrie 2013

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Seminar “Timișoara 2021 – Să construim o Capitală Culturală Europeană”
14 și 15 octombrie 2013
Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) și-a propus ca în următoarele luni să identifice conceptul candidaturii, și în perspectivă, temele care vor fi dezvoltate în programul anului cultural 2021. În acest context, Asociația organizează la Timișoara un seminar de două zile la care va participa domnul Ektor Tsatsoulis, expert în programul Capitale Culturale Europene, și la care vor fi invitate părțile interesate din oraș care pot contribui la realizarea proiectului Timișoarei.

Domnul Tsatsoulisa făcut parte încă de la început din echipa care a elaborat proiectul candidaturii pentru orașul Paphos, din Cipru, care a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2017. În prezent este consilier cultural în cadrul Primăriei din Aberdeen (Scoția, Marea Britanie) unde pregătește un amplu program cultural pentru anul 2017. Are o experiență de 10 ani în organizare de evenimente și în mediul cultural, este calificat în management cultural, administrarea afacerilor, guvernanță corporativă, în relații publice, responsabilitate socială corporativă și sustenabilitatea proiectelor.

În cadrul seminarului, participanții vor primi informații despre ce înseamnă programul european, care sunt etapele pe care un oraș candidat le are de parcurs, cine sunt părțile interesate a căror implicare este necesară, cum e recomandat să lucreze părțile interesate împreună și cu Asociația. În prima zi, vor avea loc prezentări pentru informarea părților interesate, urmând ca în cea de-a doua zi să se desfășoare ateliere de lucru în cadrul cărora vor fi organizate grupuri de lucru care vor contribui în următoarele luni cu expertiză și idei la conturarea proiectului candidaturii.
Seminarul se va desfășura în limbile română și engleză, cu traducere simultană la cască.