Timisoara

Timisoara in topul celor mai mari dezvoltari de birouri din tara

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
360

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe o piață dominată de investiții străine, Timișoara are un reprezentant local în topul celor mai mari dezvoltatori de birouri
Conform unei analize imobiliare, Timișoara este singurul oraș din afara Capitalei care are un reprezentant în topul celor mai mari 5 dezvoltatori imobiliari pe segmentul office. Cu o suprafață totală de 97.000 mp la Timișoara (City Business Centre) și Cluj-Napoca (The Office, în parteneriat cu NEPI), dintre care 80.000 dezvoltați, iar 17.000 mp aflați încă în fază de construcție, Ovidiu Șandor este singurul antreprenor român din afara Capitalei aflat în topul celor mai mari 5 dezvoltatori activi pe segmentul office din România.
Cu peste 500.000 mp de proiecte în diverse etape, Capitala dominând în ceea ce privește amplasamentul, piața de birouri din România se află într-un proces de dezvoltare accelerată, fiind unul dintre cele mai active segmente imobiliare la nivel local. În ciuda unei prezențe masive a investitorilor străini, dezvoltatori sau fonduri de investiții, Timișoara este bine reprezentată în topul celor mai mari 5 dezvoltatori, prin investițiile realizate de antreprenorul local Ovidiu Șandor în Capitala Banatului, dar și în Cluj-Napoca.
“Se poate face business sustenabil și în afara Bucureștiului. Noi am preferat să mizăm pe investiții locale, cu o dezvoltare etapizată. Proiectele noastre se află într-o fază finală, în special în Timișoara unde dezvoltarea City Business Centre a fost încheiată, iar clădirile sunt ocupate aproape în totalitate, însă piața imobiliară locală traversează în prezent un moment prielnic unor noi dezvoltări și de ce nu unei noi generații de proiecte”, accentuează Ovidiu Șandor, antreprenor și dezvoltator timișorean.
Prima poziție la nivel național este deținută de Globalworth, cu proiecte dezvoltate ]n București, ce se întind pe o suprafață de peste 120.000 mp și alți 149.000 mp în curs de dezvoltare. Portland Trust se situează pe locul secund în topul celor mai mari dezvoltatori de birouri cu un stoc de 162.000 mp în Capitală.
Grupul suedez Skanska ocupă poziția a treia în acest top după ce au anunțat două mari noi proiecte ce vor însuma peste 100.000 mp, stocul efectiv al investitorului imobiliar depășind 150.000 mp. Pe poziția a patra, cu un portofoliu de 150.000 mp se află compania Genesis Development, deținută de dezvoltatorul bucureștean Liviu Tudor, iar clasamentul este încheiat de timișoreanul Ovidiu Șandor cu 97.000 mp dezvoltați pe segmentul office.
Despre Ovidiu Şandor
Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea proiectelor City Business Centre Timişoara şi The Office Cluj Napoca. De asemenea, în 2015, Ovidiu Şandor a organizat, la Timişoara, Art Encounters, cel mai amplu eveniment de artă contemporană din România.
Despre Topul dezvoltatorilor pe segmentul office
Topul dezvoltatorilor pe segmentul office a fost alcătuit de publicația de business wall-street.ro și are la bază investițiile imobiliare în clădiri de birouri de clasă A aflate în diferite etape de dezvoltare în principalele orașe din țară.
Despre Imobiliare.ro
Lansat în ianuarie 2000, Imobiliare.ro este primul şi cel mai accesat portal imobiliar din România. Portalul a depășit de curând pragul de 1.200.000 de vizitatori unici pe lună şi cuprinde cea mai mare bază de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel național.