Timisoara

Timisoara intre civilizatie si primitiv

Timisoara intre civilizatie si primitiv

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 11 luni
Vizualizari
1292

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Timisoara intre civilizatie si primitivSplaiul Sofocle

Timisoara candva orasul florilor a devenit contrastul dintre civilizatie si primitiv. Suntem in anul 2012 si sunt strazi in Timisoara care inca nu beneficiaza de asfalt, canalizare sau racordare la alimentarea cu gaz.
Dupa multe postari pe Facebook, un timisorean mi-a cerut ajutorul si m-a rugat sa scriu si despre conditiile mizere cu care se confrunta de ceva timp.
Este vorba de Splaiul Sofocle din Timisoara, situat in zona Freidorf, unde timpul a stat in loc, iar locuitorii din zona au fost uitati de autoritatiile locale.
Accesul spre aceasta stradase poate face dupa ce mergi pe strada Ardealul, faci dreapta la fabrica Rio peste calea ferata si dupa acest ocol de 3 km ajungi la destinatie.
Vorbim de strada unde angajatii Retim abia acum un an s-au incumetat sa se aventureze pentru ridicarea gunoiului menajer si asta la insistente si mici atentii.
De igenizarea zonei nu-si aminteste nimeni cand s-a facut ultima oara, iar hoiturile ii determina vara sa stea cu geamurile inchise.
De racordarea la alimentarea cu gaz nu mai trage nimeni speranta in zona. S-au obisnuit cu umilinta si nepasarea servita de autoritatiile locale.
Zona are in jur de 100 de case, iar locuitorii au probleme mari la fiecare ploaie, cand lipsa canalizarii face ca apa sa patrunda in curti, producand pagube.
Si ciudateniile nu se opresc aici!!! Drumul precar, presarat cu mult noroi in perioada ploioasa se intrerupe brusc la Podul Modos si calea ferata.
Cei care au luat atitudine au mers la Primarie si s-au plans de conditiile precare de care au parte, de lipsa alternativei la drum datorata caii ferate, dar de fiecare data li s-a cerut sa aiba rabdare ca se va rezolva (ca doar nu-i durea gura sa promita)
Si uite asa dati uitarii de autoritatiile locale, asteptarea ramane unica spretanta, iar timpul trece, vin ai nostrii pleaca ai vostrii si cei multi asteptam ca prostii!

tags: Splaiul Sofocle din Timisoara