Timisoara

Timisul in sarbatoare

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 1 an si 3 zile
Vizualizari
375

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 26 iulie 201918:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac sunt doar câțiva dintre vedetele spectacolului-eveniment care celebrează ziua județului Timiș.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vă invită vineri, 26 iulie 2019, de la ora: 18:30, la spectacolul intitulat: ”Timișul în sărbătoare” care va avea loc în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara .

Județul Timiș este un spațiu plin de vitalitate și culoare, în care multiculturalitatea este un element importat din construcția identității culturale, iar data de 28 iulie, ziua în care a fost instaurată administrația românească în județ (28 iulie 1919) a fost declarată ziua județului Timiș. Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric în care memoria culturală se restaurează autentic în ritmul cântecelor și dansurilor.

Ansamblul Profesionist Banatul celebrează multiculturalitatea spațiului bănățean și bucuria de a fi împreună printr-un moment muzical – coregrafic care reconstituie, în detalii pline de farmec și culoare, spiritul locului, personalitatea distinctă a culturii sale tradiționale.

Voci emblematice ale folclorului românesc vor face memorabilă sărbătoarea: Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac, Denisa Sârboaica, Felicia Stoian, Maria

Coman și Doriana Talpeș.

Veți putea admira momente muzical – coregrafice realizate de invitații speciali: Ansamblul ”Moștenitorii” din Republica Moldova, Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc și Ansamblul ”Cununa Timișului” din Ghiroda.
Dirijor: Sebastian Roșca
Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezintă: Felicia Stoian

Manager: prof. Liliana Laichici
Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete
Finanțator: Consiliul Județean Timiș
Evenimentul face parte din proiectul ”Ziua Județului Timiș.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Spectacole