Timisoara

Trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018 pentru Teatrul German de Stat Timișoara

Trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018 pentru Teatrul German de Stat Timișoara

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Vizualizari
332

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2018
pentru Teatrul German de Stat Timișoara

UNITER a anunţat astăzi nominalizările pentru cea de-a XXVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, care se va desfăşura pe 7 mai, la Alba-Iulia. Teatrul German de Stat Timișoara obţine în acest an trei nominalizări.
Printre nominalizații la Premiile UNITER, o regăsim la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal pe Olga Török pentru rolul Eréndira din spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky. Printre nominalizații din acest an la categoria Cea mai bună scenografie îi regăsim pe Helmut Stürmer (decor) și scenografa Teatrului German Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) pentru același spectacol. Printre regizorii care își dispută trofeul pentru Cea mai bună regie se află și Yuri Kordonski pentru regia aceluiași spectacol.
Spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” de Gabriel García Márquez a avut premieră în septembrie 2017 la Teatrul German de Stat Timișoara. Distribuția este întregită de actorii Ida Jarcsek-Gaza, Horia Săvescu, Rareș Hontzu, Franz Kattesch, Radu Brănici, Isa Berger, Dana Borteanu, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ, Richard Hladik, Dana Borteanu, Isa Berger, Radu Brănici, Harald Weisz, Aljoscha Cobeţ și Richard Hladik, care alături de un regizor de excepție, autor al adaptării scenice a textului, abordează această lume magică, în care realitatea și imaginarul se întrepătrund.