Timisoara

Turneu de tenis din circuitul ITF la Timişoara. Veniti la spactacol

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
783

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

A doua ediţie a ITF Women Timişoara a început la Baza Dyadora din apropierea comunei Giroc. Este vorba despre un “satelit” din circuitul mondial feminin de tenis, care “se doreşte a se transforma în “challanger” în anii care vor urma. Turneul a început sâmbătă cu partidele din calificări, iar marţi au avut loc primele jocuri din cadrul primului tur de pe tabloul principal, atât la simplu cât şi la dublu.
Pentru că se doreşte în primul rând promovarea tinerelor talente din România, în acest an pe tabloul principal au intrat direct 12 jucătoare, alte patru au primit “wild-card”, iar una a ajuns prin calificări. Vorbim astfel de 17 românce, adică jumătate + una din totalul tenismenelor de pe tabloul principal. Totuşi, cap de serie numărul 1 este Katharina Lehnert, o filipineză de origine germană, locul 398 mondial.
“Ca valoare, turneul este la acelaşi nivel cu anul trecut. Atunci principala favorită era clasată mai sus, dar acum compensăm cu ultimele acceptate pe tabloul principal, care stau mai bine ca în ediţia trecută. Avem 17 jucătoare din România, ne dorim ca fetele noastre să se remarce şi în acest an. Sunt condiţii propice la bază şi sperăm ca sportivele să se simtă bine, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut”, a spus Ovidiu Şola, organizatorul turneului.
Premiile totale sunt de 10.000 de dolari, tot atâţia bani fiind necesari şi pentru organizarea competiţiei.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro