Timisoara

Universitatea Politehnica Timisoara are sustinerea din partea unor companii de top din lume

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
547

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

PARTENERII GERMANI RECOMANDĂ UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIŞOARA

Universitatea Politehnica a început înscrierile pentru cele zece facultăţi.
Pentru anul universitar 2015 - 2016, Universitatea Politehnica scoate la concurs 2.880 de locuri bugetate pentru viitorii studenţi. Înscrierile încep astăzi, 13.07.2015 şi se vor desfăşura pe tot parcursul acestei săptămâni, iar concursul de admitere va avea loc în 21.07.2015.
Parteneriatele dezvoltate de-a lungul anilor cu cele mai importante companii din lume au venit, în special, în beneficiul studenţilor întrucât firmele au investit şi prin intermediul universităţii în viitorii lor angajaţi.

''Universitatea Politehnica din Timişoara este un partener strategic pentru Continental. Peste 60% din colegii angajaţi în ultimul an în centrul de cercetare şi dezvoltare, sunt absolvenţi ai acestei instituţii, în marea lor majoritate provenind din AC (35%), ETC (33%), Mecanică (19%), ET (10%) şi MPT (3%). Colaborarea cu UPT înseamnă pentru studenţii talentaţi, burse, lucrări de diplomă, practică de vară, cursuri opţionale, revizuirea curriculei, programe de master şi proiecte de cercetare. Anual circa 500 de posturi vacante sunt destinate studenţilor şi absolvenţilor UPT.'' , a declarat Directorul General al Continental Automotive România.

Ţinând cont că Timişoara este capitala industriei automotive din România, orice student care păşeşte în această direcţie, porneşte cu avantajul de a avea la dispoziţie o mulţime de programe de colaborare între UPT şi HELLA România, programe care au fost dezvoltate pentru a identifica, dezvolta şi susţine generaţiile viitoare de tineri profesionişti, a declarat Directorul General al Hella Electronics România, companie parte a Hella Group, Gelu Murariu.

Universitatea Politehnica Timişoara este recunoscută pentru modul în care adaptează curricula universitară la cererile de pe piaţa muncii.
Felicit absolvenţii examenului de Bacalareat pentru rezultate şi munca depusă şi îi invit să aleagă Universitatea Politehnica Timişoara (UPT). Îi asigur căuniversitatea noastră investeşte în permanenţă, prin parteneriatele cu mediul economic şi social, pentru a le da posibilitatea studenţilor şi absolvenţilor să se integreze cât mai rapid. Numai anul trecut au fost încheiate contracte de cercetare şi dezvoltare cu aproape 90 de companii din vestul ţării. Numărul acestora este în continuă creştere iar viitorii noştri studenţi îşi vor putea dezvolta o carieşi prin intermediul acestora, a declarat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Viorel-Aurel Şerban.

Calendarul admiterii este valabil pentru toate facultăţile şi poate fi găsit, alături de oferta de programe şi specializări, pe pagina de internet a universităţii, www.upt.ro, la secţiunea Admitere Licenţă 2015.